Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 98 seconden

Alfa Laval LSVLow Speed Ventilation (LSV) – een nieuw, zeer efficiënt koelconcept voor serverruimtes – is de meest recente uitbreiding van Alfa Laval’s aanbod van koeloplossingen voor datacenters.
Miljoenen servers in datacenters over de hele wereld genereren enorme hoeveelheden warmte tijdens het verwerken van data. Conventionele serverkoeltechnologie brengt hoge luchtsnelheden van 8-9 meter per seconde met zich mee en voor het verplaatsen van lucht is bij deze snelheden veel energie nodig. Hierdoor kan het Venturi-effect ontstaan, wat leidt tot luchtdrukverschillen en ‘hot spots’ waardoor servers oververhit kunnen raken.

Alfa Laval heeft een bijzonder en gepatenteerd koelconcept, Low Speed Ventilation, dat lucht levert bij een aanzienlijk lagere snelheid: 1,5 tot 1,8 meter per seconde. Verlaging van de luchtsnelheid en het leveren van een optimale luchtstroom neemt het Venturi-effect weg, minimaliseert drukverschillen en voorkomt problemen zoals ‘hot spots’. Aangezien LSV werkt met een normale luchtdruk, moeten datacenteroperators alleen zorgen dat er lucht beschikbaar is, geen luchtdruk, waardoor het veel eenvoudiger is om optimale omstandigheden in de serverruimte te realiseren.

Omdat er grote hoeveelheden lucht vereist zijn voor Low Speed Ventilation, zijn LSV-koelers groter dan conventionele koelers. Alfa Laval Arctigo LSV-luchtkoelers zijn speciaal ontworpen met een grote doorsnede. Ze bevinden zich buiten de serverruimte en zorgen ervoor dat de servers altijd van voldoende temperatuurgeregelde lucht worden voorzien en ze gebruiken veel minder energie dan conventionele koeloplossingen.

LSV, belangrijkste voordelen:

  • Laagste PUE – Power Usage Effectiveness van 1,07 vergeleken met het marktgemiddelde voor wereldwijde datacenters van 1,5.
  • Lager energiegebruik – ‘leaner koelen’, omdat de EC-ventilatoren de lucht bij lage snelheid naar de servers distribueren.
  • Eenvoudiger onderhoud – LSV-koelers bevinden zich buiten de serverruimte, voor een betere toegankelijkheid bij onderhoud.
  • Lagere kosten – verlaagt koelinggerelateerde energierekeningen met maximaal 30%, afhankelijk van de grootte, het type en de locatie van het datacenter

LSV-koelers voor serverruimtes maken deel uit van de bestaande reeks Alfa Laval-producten, zoals platenwarmtewisselaars met pakkingen, droge koelers en adiabatische koelers, die gecombineerd kunnen worden in geïntegreerde systemen voor de koelbehoeften van datacenters.

Voor meer informatie: http://www.alfalaval.com/datacenter