Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 78 seconden

ZgxudldJaiCHet Nationaal Energiebespaarfonds is een campagne gestart om de Energiebespaarlening meer onder de aandacht te brengen van particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Het aantal leningen uit het Nationaal Energiebespaarfonds heeft sinds de start van het fonds al een flinke groei doorgemaakt. Voorbeelden van energiebesparende maatregelen aan woningen die worden gefinancierd zijn zonnepanelen, isolatie, hoogrendementsglas, hr-ketels en warmtepompen. Met de campagne ‘Het Nationaal Energiebespaarfonds maakt het mogelijk’ wil het fonds woningeigenaren en VvE’s erop attenderen dat het financieel haalbaar is om de eigen woning of appartementencomplex te verduurzamen.

Bij zonnepanelen geldt de voorwaarde dat er nog een extra maatregel nodig is. Maximaal 75% van het leenbedrag mag worden besteed aan zonnepanelen. De leningen worden tegen een lage rente verstrekt en zijn boetevrij aflosbaar. Dankzij een extra bijdrage van het kabinet van € 10 miljoen is eind januari de rente van de Energiebespaarlening verder verlaagd en wordt deze campagne financieel mogelijk gemaakt.

De overheid heeft als doelstelling om Nederland duurzamer te maken. Daarom heeft zij het Nationaal Energiebespaarfonds in 2014 opgericht. Het fonds is gevuld door de Rijksoverheid, Rabobank en ASN Bank. Het Nationaal Energiebespaarfonds kent een totaalbudget van € 300 miljoen  voor heel Nederland.

De campagne ‘Het Nationaal Energiebespaarfonds maakt het mogelijk’ wordt gevoerd op radiozenders, via landelijke dag- en vakbladen en online. Op de website www.energiebespaarlening.nl vinden woningeigenaren en VvE’s uitgebreide informatie over de maatregelen die met de Energiebespaarlening gefinancierd kunnen worden. Hier zijn ook de voorwaarden te vinden waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor financiering uit het fonds.

[related_post themes=”text”]