Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 54 seconden

Voor veel installatiebedrijven brengt de hittegolf in ons land extra werk met zich mee. Nu het buiten nauwelijks uit te houden is, wordt het binnenklimaat steeds belangrijker. Dat ondervindt ook de Haagse knaagdierenopvang ’t Knagertje. In het onlangs betrokken nieuwe pand van dit opvangcentrum ontbreekt het aan goede ventilatie. Oorzaak: onenigheid tussen het opvangcentrum, woningcorporatie en het installatiebedrijf. “Voor de vrijwilligers en helemaal voor de dieren is dit, zeker nu het zo warm is, gewoon ongezond”, vertelde Geertje Kranen van ’t Knagertje in het radioprogramma Hou je Haags!

“Iedere keer is er wel wat anders waardoor het niet lukt”, vertelt ze. “Er zou overleg zijn tussen de drie partijen over wat er fout is gegaan, maar dat duurt allemaal veel te lang. Dat kunnen we naderhand ook uitzoeken. Een gezonde plek voor de vrijwilligers en de dieren is belangrijker. Die zijn er nu de dupe van.”

’t Knagertje zoekt nu naar een tijdelijke oplossing. “We hopen dat iemand ons kan helpen met ventilatoren zodat er een beetje luchtcirculatie is, zeker rond de dieren die het moeilijk hebben door dit warme weer.”