Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 50 seconden

Riho brengt het Rihocell klimaatsysteem op de markt. Het is een eenvoudig droogbouwsysteem voor duurzaam koelen en verwarmen. Het bestaat in de basis uit 18 mm gipsvezelplaten voorzien van sleuven, waarin de kunststof aluminium kernleidingen worden gelegd (of reeds zijn opgenomen).

Door het directe contact tussen de leidingen en de vezelplaten is zowel een snelle warmte/koude overdracht, alsmede een efficiënte warmteopbrengst gegarandeerd.

Voor elke toepassing levert Riho Climate Systems een aantal standaard gipsvezelplaten. Daardoor is dit klimaatsysteem universeel inzetbaar voor vloerverwarming, koelplafonds en wandverwarming, en met name zeer geschikt voor houtskeletbouw en renovatie. Maar ook bij vloerverwarming in combinatie met parketvloeren en wandverwarming/-koeling in kleine ruimten waar niet voldoende verwarmend of koelend vermogen uit de vloer wordt gehaald, zoals in badkamers.

De afwerking is afhankelijk van de toepassing, voor bijvoorbeeld vloeren met een 10 mm gipsvezelplaat. In combinatie met het klimaatsysteem van 18 mm en een ondervloer van alufoam 3 mm of vilt 9 mm, resulteert dit in een opbouwhoogten van 31 – 37 mm. Daardoor is Rihocell geschikt voor renovatieprojecten.