Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 158 seconden

10 jaar Smart HomesTien jaar Beurs Domotica & Slim Wonen: Twee fantastische dagen waarbij ruim drieduizend bezoekers binnen stapten in deze ‘slimme’ wereld. De grote diversiteit aan standhouders, het overvolle aanvullende programma met diverse lezingen, symposia en workshops zorgden ervoor dat deze lustrumeditie meer dan geslaagd is te noemen. Nieuw dit jaar was de Smart Avenue: ‘Een slimme straat waarin alles samenkomt’. Beursorganisator Smart Homes nam hierin het initiatief om de bezoeker domotica écht te laten beleven.

“Het was nog even spannend, werkt alles goed samen zoals je van tevoren in gedachten hebt? We roepen het al jaren, je moet het ervaren om het te leren kennen, een uitgelezen kans voor de Smart Avenue. En het sloot natuurlijk naadloos aan op het thema dit jaar Connecting Worlds”, vertelt Yvonne van der Ven, marketing- en beursmanager Smart Homes.

Beleving is al jaren een pijler van Smart Homes. Daarom daagt de organisator ieder jaar haar standhouders uit de bezoekers te inspireren. Zien, horen, voelen en vooral ervaren wat slimme technologie kan betekenen. De live demo’s van Hertek waren doorslaggevend voor dit gevoel en daarmee mogen zij zich de terechte winnaar noemen van de Inspiration Award 2015! Naast deze publieksprijs reikte Smart Homes de zevende Smart Homes Award uit. Het was een close call waarin Leertouwer bekroond werd met het beste domoticaproject: ConviewCare, een oplossing voor zorg, toegepast in woon-zorgcomplex Savelberg. De drijfveer van de jury, bestaande uit Dick Glaser, Geja Langerveld en Frank den Hartog was de integratie en samenwerking. “De toepassing is een totaaloplossing en breed inzetbaar. Én de klant is betrokken in het gehele concept”. Aldus de jury. Samenwerking is een van de criteriapunten, dat dat wel goed zit liet winnaar Leertouwer direct zien. “Een mooie kans om te onthullen dat we de liefde verklaren aan mede genomineerde Mopas. We gaan samenwerken!” Aldus een trotse Jasper Coppes.

Dat slimme technologie meer omvat dan één sector, kwam niet enkel tot uiting op de beursvloer. Op de eerste beursdag stond ‘geluk’ centraal en wat slimme oplossingen daarvoor betekenen tijdens het symposium imMENS: innovaties voor de gelukkige mens. Maar intelligente technologie gaat verder dan de zorgsector. Verschillende ‘werelden’ kwamen samen in het Evoluon voor de perfecte connectie. Met als hoogtepunten de juiste fundering voor de bouw tijdens OpenCoffeeBouw op 18 november gevolgd door het symposium Woninginnovaties: Samen Sector Overstijgend Bouwen op de tweede beursdag.

Tien jaar Domotica & Slim Wonen dat doet Smart Homes natuurlijk niet alleen. Al tien jaar lang vullen de ringen van het Evoluon zich in november met slimme technologie en oplossingen. Wel maakte het evenement een flinke transformatie door: Van kleine opstellingen met componenten tot échte belevingsstands. Ook deze verandering ervaren we samen. Al tien edities presenteren jubilarissen Ascom, Eaton, Elbo Technology, Provincie Gelderland, Tunstall en Verkerk Service Systemen hun producten en diensten. “Daar zijn we trots op, het vertrouwen wat deze partijen ons hiermee geven is een fijne motivatie. We kijken dan ook graag samen vooruit. Want ook de beurs innoveert!” Aldus Corien van Berlo, directeur Smart Homes.

Het duurt nog even maar over 364 dagen opent Smart Homes (op 23 en 24 november) wederom de deuren van het Evoluon voor de Beurs Domotica & Slim Wonen 2016.

Voor meer informatie: www.smart-homes.nl