Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 75 seconden

Met de FM-toelating van Armaflex Ultima bevestigt nu ook de wereldwijde marktleider op het gebied van zakelijke verzekeringen voor het bedrijfsleven dat het rookarme elastomere isolatiemateriaal voldoet aan de strengste nationale en internationale eisen voor bouwprojecten. Armaflex Ultima is door FM Approvals, een dochterbedrijf van FM Global, getest en gecertificeerd.

Veel internationaal opererende ondernemingen verlangen in hun tenders steeds vaker dat FM-gecertificeerde werkstoffen worden gebruikt. Het keurmerk van de wereldleider op het gebied van de preventie van industriële schade wordt met name bij openbare aanbestedingen verlangd. FM Approvals is een wereldwijd erkende organisatie die producten voor de preventie van materiële schade in industriële of commerciële toepassingen test en certificeert. De ook in Europa erkende certificaten garanderen dat installaties en producten voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidsnormen. FM Approvals is de aangemelde instantie van de Europese Bouwproductenverordening (Construction Products Regulation, CPR) en certificerende instantie van de EOTA.

Het FM-certificaat geldt voor het volledige assortiment van standaard- en zelfklevende Armaflex Ultima-platen en -slangen. Bij het gebruik van Armaflex Ultima-producten wordt het hoogste veiligheidsniveau bereikt: isolatiematerialen met gesloten cellen, een geringe warmtegeleiding en een hoge weerstand tegen waterdampdiffusie beschermen de pijpleidingen langdurig tegen energieverlies en condensatieprocessen. In geval van brand ontwikkelt Armaflex Ultima een beduidend geringere rookdichtheid dan gangbare elastomeerproducten. Op die manier levert het een wezenlijke bijdrage aan de veiligheid van mensen in gebouwen.

Armaflex Ultima is in de FM Approval Guide onder www.approvalguide.com vermeld en het FM-certificaat kan op www.armacell.com worden gedownload.