Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 108 seconden

Precies op tijd voor de aankomende zomerhitte, introduceert tado° haar slimme airco bediening (Smart AC Control). Deze nieuwe oplossing verandert een standaard airconditioner in een slim apparaat dat automatisch energie bespaart als je van huis bent, terwijl het zorgt voor een aangenaam koele woning als je thuiskomt.

Het gebruik van airconditioning neemt sterk toe. In de nabije toekomst zullen meer dan een miljard mensen in staat zijn om hun eerste airconditioning aan te schaffen, resulterend in een significante toename van het energiegebruik. Alleen al in China, is de verkoop van airconditioners verdubbeld in de laatste vijf jaar, terwijl bijna 90% van de woningen in de Verenigde Staten al een airconditioner heeft. Dit veroorzaakt 100 miljoen ton kooldioxide per jaar.

Met de slimme airco bediening maakt tado° elke airconditioner intelligent. Door gebruik te maken van de locatie van je smartphone stelt de airconditioner zich automatisch in op het moment van vertrek en thuiskomst. De geo-locatie app op je smartphone weet wanneer de gebruiker zijn woning verlaat en zet de airconditioning uit. Zodra hij weer in de buurt komt van zijn woning, begint tado° met het koelen zodat er een aangename thuiskomst wacht, zonder iets te hoeven doen. Met de volledig automatische temperatuurregeling maakt tado° niet alleen de woning comfortabeler maar helpt het bewoners ook om tot 40% op de energiekosten te besparen.

De tado° hardware is uitgerust met sensoren, zoals temperatuur, luchtvochtigheid, licht, geluid, beweging en BLE. “Niet alle sensoren worden momenteel gebruikt”, legt Christian uit. “Het mooie van ‘connected devices’ is dat ze nog beter en slimmer worden met elke update, waardoor zowel de bestaande als nieuwe gebruikers hiervan op eenzelfde manier kunnen profiteren.”

tado° is geschikt voor elke op afstand bedienbare split, multi-split, raam en mobiele airconditioning en is eenvoudig te installeren. tado° verbindt met de airconditioner via infrarood (IR) en verbindt met het internet door gebruik te maken van WiFi in de woning – er zijn geen additionele kabels nodig. tado° kan worden bevestigd aan de muur of flexibel worden geplaatst op een tafel.

De tado° app voor iOS en Android kan gratis worden gedownload. De Windows Phone app volgt in de komende weken.

Voor meer informatie: www.tado.com