Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 85 seconden

Uponor Smatrix WaveUponor Smatrix is een compleet geïntegreerd regelsysteem voor de oppervlakteverwarming en -koeling, van de aanvoertemperatuur tot en met de ruimtetemperatuur. Het intelligente en zelflerende systeem zorgt automatisch voor de exacte bepaling en inregeling van de energie die voor een optimale ruimtetemperatuur nodig is. Smatrix zorgt daardoor voor meer comfort bij een lager energiegebruik.

De intelligente modules regelen, naar keuze bedraad of draadloos, de aanvoertemperatuur voor ruimten en zones. Daarbij is de installatie, inrichting en het onderhoud zo eenvoudig, dat een elektricien niet nodig is. Ook de bediening is voor de gebruiker zeer eenvoudig. Minder kabels bespaart installateurs tijd en geld. Ook het tijdrovende onderhoud behoort met Smatrix tot het verleden.

De automatische inregeling controleert de ruimtetemperatuur binnen een gebouw. Een intelligente besturing zorgt er bovendien voor dat alleen noodzakelijke energie wordt ingezet. Waar een handmatige, hydraulische inregeling van Uponor Smatrix alleen rekening houdt met de uitgangsomstandigheden, past de automatische inregeling de temperatuur doorlopend aan. Er wordt hierbij rekening gehouden met iedere verandering in het systeem of in de ruimtes zonder nieuwe berekeningen en instellingen te maken. Zo wordt er bespaard op tijd, energie en kosten en geniet de gebruiker van een optimaal ruimtecomfort.

Smatrix laat zich probleemloos integreren in bestaande systemen en levert ook bij oudere installaties automatisch meer ruimtecomfort bij minder energiegebruik. Een stabiele, draadloze overdracht maakt op- of inbouwbekabeling overbodig, wat de installatiekosten bij renovatie aanzienlijk beperkt. Hetzelfde geldt uiteraard ook bij nieuwbouw.

Met U@home kan de gebruiker de ruimtetemperaturen in huis met de app of via internet besturen. En mocht de gebruiker op reis zijn, dan bespaart men energie en kosten door de verwarming eenvoudig op ‘Afwezig’ of ‘Eco’ te zetten.

Voor meer informatie: www.uponor.nl/smatrix