Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 118 seconden

truck3FM Serious Request zet zich dit jaar van 18 t/m 24 december in voor de toekomst van kinderen en jongeren in oorlogsgebieden. Vanuit hun Glazen Huis in Heerlen proberen de dj’s van 3FM onder het motto ‘Keep them going’ zo veel mogelijk geld voor dit doel op te halen. Het Ketenoverleg Elektro- & Installatietechniek Limburg is zeer betrokken bij dit doel en draagt daarom actief bij aan dit spectaculaire radio-evenement. Samen met OTIB en UWV zijn Limburgse installatiebedrijven in de Serious Request-week nadrukkelijk aanwezig met ‘De Technobiel’ en ‘De Alles is Techniek Experience’-trucks. Naast tal van activiteiten in en rond deze grote trucks kunnen bezoekers door middel van een Virtual Reality-experience concerten beleven van Rowwen Hèze en Niels Geusebroek!

Op vrijdag 18 december opent OTIB-directeur Elly Verburg de Virtual Reality Show van OTIB. Deze opening is tevens de aftrap voor een uitgebreid activiteitenprogramma waarin gedurende de Serious Request-week opleiding, werk- en bijscholingsmogelijkheden in de elektro- en installatietechniek centraal staan. In de trucks kunnen bezoekers kennis maken met de elektro- en installatietechniek en geven Limburgse bedrijven informatie en uitleg over de uitdagingen en de arbeidskansen voor de branche in de regio.

Om bezoekers te laten ervaren wat de techniek ook bij een evenement als Serious Request betekent, kunnen zij met Virtual Reality-brillen diverse optredens meebeleven. Een unieke ervaring waarbij de kijker naast de artiest op het podium komt te staan. Voor deze Vitual Reality-experience zal de bezoekers om een donatie worden gevraagd. Doel is immers geld bij elkaar te brengen voor jongeren die met de juiste opleidingen en de juiste uitdagingen een andere toekomst verdienen. Jongeren die in 2015 onder de meest extreme omstandigheden moeten zien te overleven in landen als Syrië, Zuid-Soedan, Jemen, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Democratische Republiek Congo.

Ondersteuning van de Serious Request-actie kan op verschillende manieren. U kunt een donatie geven via de website (www.otib.nl/seriousrequest), in de Technobiel en in één van de geldbussen van het in Heerlen rondlopende promotieteam.

Bedrijven, scholen en particulieren die via de website geld doneren maken kans op een exclusieve, geheel door OTIB verzorgde, Virtual Reality-show op eigen locatie. Doneer dus voor het goede doel en kom in aanmerking voor het winnen van deze spetterende belevenis!

Op 24 december om 10.00 uur zal het totale door het Ketenoverleg Elektro- & Installatietechniek Limburg ingezamelde bedrag aan de dj’s in het Glazen Huis worden aangeboden.