Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 143 seconden

Installatiebedrijf Schellens heeft tijdens de viering van het 100-jarig jubileum het predicaat “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” uitgereikt gekregen. Burgemeester Harrie Tuerlings van Reusel – de Mierden overhandigde de bijbehorende oorkonde aan Harrie Schellens, derde generatie van het familiebedrijf. ‘Dit voelt als de kroon op het werk dat vier generaties Schellens de afgelopen 100 jaar hebben verricht, we zijn bijzonder trots’, zei Harry Schellens. Dit heuglijke feit werd met luid applaus ontvangen door de ruim 200 aanwezigen.

 

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het Predicaat Hofleverancier vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt. De onderneming moet naast ‘vooraanstaand’ bovendien van onberispelijk gedrag zijn.

Bas Schellens, directeur en vierde generatie vertelt: ‘In 1914 richtte onze overgrootvader Janus Schellens zijn onderneming op; hij opende in Reusel zijn smederij. Tot op de dag van vandaag is de onderneming een echt familiebedrijf. Waar Janus begon met een echt ambacht als smid, heeft iedere volgende generatie haar steentje bijgedragen aan nieuwe ontwikkelingen en innovaties voor de onderneming. Allemaal met één belangrijk doel: goede diensten en service aan haar klanten leveren.’

Inmiddels zijn de derde en vierde generatie verantwoordelijk voor de onderneming. Het ondernemen is hen van kleins af aan bij gebracht maar het is vooral de liefde voor het vak en de passie voor klanten die ervoor heeft gezorgd dat Installatiebedrijf Schellens is uitgegroeid tot het innovatieve bedrijf dat het nu is. Met haar specialistische kennis op het gebied van klimaatbeheersing en regeltechniek, waarbij duurzaamheid, gezondheid en comfort samen met de service aan de klant belangrijke uitgangspunten zijn, neemt Installatiebedrijf Schellens een onderscheidende rol in de installatiebranche in.

 

‘Onze wens is om continue kwaliteit en service aan onze klanten te bieden’, zegt Teun Schellens. Door de jarenlange ervaring kwam het familiebedrijf erachter dat er geen bestaand systeem in de markt was wat aan de eisen van duurzaamheid én comfort voldeed. Ieder systeem heeft zijn voor- en nadelen maar de klachten over het binnenklimaat bleven.

Door een succesvol gerealiseerd project met een klimaatvloer bij een bankgebouw, is het idee ontstaan om het klimaat comfort systeem te ontwikkelen. Het binnenklimaatsysteem is gebaseerd op een klimaatvloersysteem dat ventileren, verwarmen en koelen in één combineert. Deze ontwikkeling heeft ook Noor Schellens, eveneens vierde generatie, doen besluiten om vorig jaar toe te treden tot het familiebedrijf. ‘Je kunt je start slechter beginnen’, zei Noor trots nadat het wapenbord behorend bij het predicaat Hofleverancier aan haar en haar twee broers is overhandigd door burgemeester Tuerlings.

Het familiebedrijf is als totaalpartner betrokken bij zowel de ontwerp-, de realisatie- en de onderhoudsfase van het binnenklimaat en werkt zowel regionaal als landelijk om mooie projecten te realiseren.

 

Voor meer informatie: www.schellens.nl