Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 80 seconden

Op woensdag 25 juni 2014 kunnen Nederlandse en Duitse ondernemers een blik werpen in futuristische ruimtes en innovatieve bouwwerken. Op deze dag vindt op initiatief van het Interred IV-A project ‘2 connect Business’ een bezoek aan het Fraunhofer-inHaus-Zentrum in Duisburg plaats, een Europees onderzoekscentrum naar intelligente ruimtes en gebouwen. De organisatie van de bijeenkomst is in handen van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK).

 

Alsof je rondloopt op een set van de nieuwste sciencefiction film: dat gevoel overvalt je bij een bezoek aan het Fraunhofer-inHaus-Zentrum in Duisburg. Dit Europese onderzoekscentrum ontwikkelt in samenwerking met onderzoeksinstellingen en bedrijven intelligente ruimtes en gebouwen voor wonen en werken. Sinds 2003 zijn hier 220 innovatieve objecten ontwikkeld die succesvol op de markt zijn gebracht. Het Fraunhofer-inHaus-Zentrum bestaat uit twee complexen waar nieuwe technieken worden ontwikkeld voor respectievelijk woon- en bedrijfspanden.

 

Na een introductie van Volkmar Keuter, directeur van het Fraunhofer-inHaus-Zentrum, vindt er een rondleiding door het gebouw plaats. Deelnemers komen meer te weten over energiebesparende materialen, innovatieve bouwtechnieken, geoptimaliseerde kantoor- en hotelruimtes en veiligheidsoplossingen in de zorg. Vervolgens staan er twee parallelle workshops op het programma onder leiding van experts van het Fraunhofer-inHaus-Zentrum en vertegenwoordigers van Nederlandse brancheverenigingen. In de workshops komen respectievelijk de toekomst van energiemanagement en van de gezondheidszorg aan de orde. Gedurende de dag staat kennis- en ervaringsuitwisseling tussen de Nederlandse en Duitse deelnemers centraal. Er is voldoende gelegenheid voor het aanknopen van nieuwe contacten met ondernemers uit het buurland.

Meer informatie over het programma en de sprekers staat online op www.2connectbusiness.nl.  Geïnteresseerden kunnen zich hier ook aanmelden of een mail sturen naar veranstaltung@2connectbusiness.de