Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 106 seconden

Na een nieuwe serie succesvolle voorstellingen ‘Nieuwe Vrienden’ is er op 3 november wederom de inspiratiedag ‘Nieuwe Vrienden Ontdekken’. Het is het vervolg op de voorstelling en speciaal voor ondernemers en leidinggevenden die een start willen maken met de toekomst van morgen. De dag wordt geopend door André Kuipers, astronaut en innovator. OTIB wil met Nieuwe Vrienden Ontdekken ondernemers aan het denken zetten over de veranderingen in de branche, maar ook over hun eigen rol.

Installatiebedrijven hebben te maken met een veranderend werkveld. Hun rol verandert en zij zijn steeds meer een onderdeel van het bouwteam. Dat vraagt om andere functies, rollen en kennis. Maar ook de steeds vernieuwende (duurzame) technieken, de grotere rol van ICT, de vergrijzing, de veranderende klantvraag komen op hun pad. Het is duidelijk dat ondernemers in de installatiebranche niet stil kunnen blijven staan. Om werkgevers en werknemers uit de technische installatiebranche dit veranderde werkveld te laten zien en ervaren, ontwikkelde OTIB de muziektheatervoorstelling Nieuwe Vrienden. Deze wordt opgevolgd met een dag vol inspiratie opnieuw in het Theater: Nieuwe Vrienden Ontdekken.

Nieuwe Vrienden Ontdekken borduurt voort op de ervaringen die na de voorstelling worden gedeeld. Joep Hendriks, OTIB-projectleider Nieuwe Vrienden: “Elke voorstelling eindigt altijd met tafelgesprekken; werkgevers en werknemers reageren met elkaar op de voorstelling. Wat we horen is bijzonder. Herkenning, bewondering, onmacht, wens tot veranderen, etc. Wij gaan verder met die ervaringen tijdens Nieuwe Vrienden Ontdekken.”

Bij Nieuwe Vrienden Ontdekken wordt door OTIB teruggegrepen op de theatervoorstelling; in licht en geluid, maar ook hoofdrolspeler Bram van Diest vertelt hoe het voor hem verder ging daar waar de voorstelling eindigt. André Kuipers gaat in op het belang van nieuwe vrienden om je doelen te bereiken. Hij gaat actief in gesprek met de deelnemers. Tijdens een bijzondere workshop stellen deelnemers zelf het programma samen en verkennen met elkaar de oplossingen, de denkrichtingen en meer. Ook worden de deelnemers uitgedaagd om met elkaar de routes naar een andere manier van samenwerken te verkennen.

Na Nieuwe Vrienden Ontdekken laat OTIB de bedrijven niet los. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het derde deel: ‘Nieuwe Vrienden Maken’.

Voor meer informatie: www.nieuwevrienden.otib.nl