Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 141 seconden

Femme Tech AwardVanaf heden kunnen kleine, middelgrote en grote bedrijven uit de technische sector zich weer inschrijven voor de jaarlijkse Femme Tech Bedrijven Award. Deze prijs wordt op 19 november 2015 uitgereikt aan technische bedrijven die zich met succes inspannen om meer vrouwen te werven en te behouden. De prijs zal voor de vijfde keer worden uitgereikt. Inschrijven kan tot en met 4 september.

De Femme Tech Bedrijven Award is een initiatief van www.techniektalent.nu om bedrijven die het goed doen op het gebied van vrouwen en techniek in de schijnwerpers te zetten. TechniekTalent.nu wil hiermee bedrijven stimuleren om werk te maken van diversiteit. Dit vanuit de wetenschap dat diversiteit tot betere bedrijfsresultaten leidt, en vrouwen in de techniek een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing voor het aankomend tekort aan goed opgeleide technici. In 2015 wordt voor de vijfde keer de prijs uitgereikt.

Alle bedrijven met vrouwen in technische functies kunnen meedingen naar een Femme Tech Bedrijven Award. Ook deze editie is er in drie categorieën een Award te winnen: één voor bedrijven tot 50 medewerkers, één voor middelgrote bedrijven (van 50 tot 250 medewerkers) en één voor grote bedrijven (meer dan 250 medewerkers). Chris van Bokkum, directeur TechniekTalent.nu: “We kiezen, net zoals verleden jaar, voor een aparte prijs voor bedrijven van verschillende omvang: kleine, middelgrote en grote bedrijven. Hierdoor krijgen alle bedrijven in de technische sector een eerlijke kans. Goede voorbeelden zetten wij graag in het zonnetje, zodat deze bedrijven een inspiratie zijn voor anderen.”

Uit ervaring is gebleken dat winnende en genomineerde bedrijven nieuwe klanten kunnen verwelkomen, en stevigere banden met bestaande klanten en zakenrelaties krijgen. Ook is er veel aandacht van nationale en lokale media. Winnaars zijn ook de werknemers (m/v) die trots zijn op hun Award, en daardoor extra gemotiveerd zijn. De Femme Tech Bedrijven Award winnaars zijn een inspiratiebron voor andere bedrijven binnen en buiten de technische branche. Winnaar in de categorie kleine bedrijven Marloes Heijligers van Heijligers Installaties: “Het is een mooie waardering voor wat we doen. Vrouwen in mijn sector doen hun werk uitstekend, en in sommige aspecten zelfs nog beter dan mannen.” Geke Kooij, HR Director Thales Nederland: “Al jarenlang zijn we actief op het gebied van diversiteit, waarbij het werven en behouden van technische vrouwen een belangrijke rol speelt. We zien het winnen van deze Award als erkenning en zullen onze inspanningen onverminderd voortzetten en verder uitbouwen. Bovendien leverde de Award ons een jaar lang gratis PR op.”

De uitreiking van de Femme Tech Bedrijven Award vindt plaats op 19 november 2015 tijdens de Femme Tech Dag. De eerdere winnaars uit 2014 waren Thales Nederland, De Voogt Naval Architects, en Heijligers Installaties.

Op de foto: De prijswinnaars van de Femme Tech Bedrijven Award 2014: vlnr Heijligers Installaties, Thales Nederland en De Voogt Naval Architects. (Fotograaf: Olivier Huisman)

Bedrijven kunnen zich aanmelden op www.techniektalent.nu/femmetechaward tot en met 4 september 2015.