Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 73 seconden

ICDuBo - vuurwerk“Geweldig dat ICDuBo er is, omdat het centrum zichtbaar maakt wat er mogelijk is op het gebied van energiebesparing.” Dat zei Maxime Verhagen bij de heropening van het Innovatie Centrum. Duurzaam Bouwen op maandag 11 mei. De voorzitter van Bouwend Nederland verrichtte samen met Maurice van der Meer van ICDuBo de openingshandeling door op een knop te drukken, waarna in een vuurwerk de slogan ‘ICDuBo is klaar voor de toekomst’ zichtbaar werd.

ICDuBo heeft de afgelopen periode een grootscheepse metamorose ondergaan. Niet alleen het centrum zelf, maar ook de naastgelegen gebouwen en de buitenruimte hebben een ingrijpende transitie doorgemaakt. ICDuBo beschikt over een voor iedereen toegankelijke locatie met een enorme showroom, die een volledig overzicht biedt van de nieuwste oplossingen op het gebied van duurzaam bouwen en duurzaam wonen. Het is hiermee het grootste duurzaamheidscentrum van Europa. Eén van de kernactiviteiten van ICDuBo is bouwpartijen verbinden. En dat is volgens Maxime Verhagen hard nodig: “Er zijn in Nederland 7 miljoen woningen die verduurzaamd moeten worden. Hier ligt een gigantische kans voor de bouw met een enorme hoeveelheid werk en dat levert veel banen op.”

ICDuBo heeft hierin een voortrekkersrol. Steeds meer bouwpartijen sluiten zich aan bij ICDuBo en er komen hierdoor in toenemende mate succesvolle duurzaamheidsinitiatieven van de grond.

Ter gelegenheid van de heropening van het centrum is een film te bekijken via de website van ICDuBo of direct via de link https://www.youtube.com/watch?v=lumrkIPtCYw

Voor meer informatie: www.icdubo.nl