Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 78 seconden

Tijdens de zonne-energiecampagneweek vindt op 5 juni in Nijmegen het Nationaal Solar Evenement plaats. Het evenement staat in het teken van de toepassing van zonne-energie in de Nederlandse gebouwde omgeving. Door experts vanuit de sector en vanuit de gemeente Nijmegen wordt ingegaan op het esthetisch aantrekkelijk integreren van zonne-energiesystemen in gebouwen en infrastructuur door toepassing van nieuwe Nederlandse innovaties, maar ook de mogelijkheden van gemeenten om beleidsmatig de implementatie van nieuwe zonne-energieprojecten binnen hun regio versneld te ontwikkelen.

Onderdeel van het programma is de bekendmaking van de winnaar van de ‘Solar City 2015’ verkiezing. Welke gemeente mag zich in 2015 de zonne-energiegemeente noemen, wat geeft hen die leidende positie in Nederland en wat kunnen andere gemeenten van de winnaar leren?

Het evenement richt zich specifiek op beleidsmakers vanuit gemeenten en nationale overheid, projectontwikkelaars uit de bouwsector en bedrijven uit de zonne-energiesector. Bezoekers worden op een halve dag op beknopte wijze bijgepraat. Het evenement wordt afgesloten met een netwerkborrel om elkaar beter te leren kennen en eventueel afspraken te maken om samen aan de slag te gaan met nieuwe zonne-energieprojecten. U vindt het programma op: http://www.solardays.nl/programma

Het Nationaal Solar evenement vindt plaats op 5 juni om 13.30 uur in het Technovium gebouw in Nijmegen. Deelname is gratis. U dient zich wel te registreren via de website www.solardays.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, dus registreer u snel, zegt de organisatie.

Het Nationaal Solar Evenement wordt georganiseerd door de Stichting Solar Days in samenwerking met haar partners Holland Solar, Klimaatverbond, ODE, RVO en de Gemeente Nijmegen, de zonne-energiegemeente (Solar City) van 2014.