Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 135 seconden

ECOi HydrokitPanasonic lanceert een nieuwe VRF-hydrokit en HR-multibox. De systemen zijn niet alleen installatievriendelijk, maar dankzij het gebruik van restwarmte ook energiezuinig.
De nieuwe ECOi Hydrokit maakt deel uit van de Panasonic VRF-reeks. Het systeem creëert warm water met behulp van restwarmte van airconditioningkoeling, die anders ongebruikt zou worden afgevoerd. Deze restwarmte verwarmt water tot een temperatuur van 45 °C. Afhankelijk van de toepassing kan het water in een buffervat zoals de Panasonic boiler elektrisch worden naverwarmd tot 65 °C. Dit maakt het water geschikt voor ruimteverwarming of gebruik als tapwater. De ECOi Hydrokit is het meest complete hydrobox-systeem dat op de markt beschikbaar is. Het systeem is voorzien van een klasse-A waterpomp van Panasonic, ontluchtingsklep, stromingsschakelaar, overdrukventiel, expansieventiel, back-upverwarming, automatisch watersterilisatie en een manometer.

De nieuwe Hydrokit kan worden gecombineerd met de 3-pijps VRF (ECOi) buitenunits van Panasonic. Het is mogelijk meerdere ECOi-units aan te sluiten op hetzelfde circuit, waarbij de units onafhankelijk van elkaar kunnen worden ingezet voor het bereiden van warm tapwater of ruimteverwarming. Door gebruik te maken van restwarmte levert het systeem in beide toepassingen een hoge energie-efficiëntie. De ECOi Hydrokit is voor het regelen van het binnenklimaat voorzien van een ingebouwde kamerthermostaat. Het is echter ook mogelijk het systeem aan te sluiten op een externe regeling.

Het gebruiksgemak en de efficiëntie van de ECOi Hydrokit kunnen verder worden vergroot door het systeem te combineren met de nieuwe CZ-RTC5 klimaatregeling. Deze is onder andere uitgerust met een ingebouwd touch screen, klimaatsensor, een eenvoudig in te stellen timer en een reeks energiebesparende functies. Zo beschikt de regeling onder andere over een setpoint-limiet. Deze feature is voornamelijk gericht op kantooromgevingen en de hospitality sector, waar in veel gevallen meer wordt verwarmd en gekoeld dan noodzakelijk is.

Panasonic lanceert daarnaast zijn vernieuwde HR-multibox. Dit warmteterugwin-systeem is beschikbaar met 4, 6 of 8 verbindingspoorten en levert meer installatiegemak. De unit maakt een efficiënter systeemontwerp mogelijk. Zo kan de verbindingsleiding van het primaire koudemiddelcircuit aan beide zijden van de HR-multibox worden aangebracht, wat ontwerpers meer flexibiliteit geeft. Ook heeft de unit slechts één stroomaansluiting nodig. De nieuwe multibox is standaard voorzien van drieweg PCB-kits en magneetventielen.

De HR-multibox kan worden aangesloten op uiteenlopende ontwerpen met verschillende soorten splitsingen, wat de flexibiliteit voor ontwerpers verder vergroot. Zo kan de box achter de distributieunit of voor een T-stuk worden geïnstalleerd. Ook is het mogelijk de HR-multibox aan te sluiten op verschillende besturingstypen. De unit heeft een compact ontwerp en is slechts 20 centimeter hoog. Dit maakt de HR-multibox bij uitstek geschikt voor toepassing in projecten waar slechts beperkte installatieruimte beschikbaar is, zoals in hotels.

Voor meer informatie: http://www.aircon.panasonic.eu/NL_nl/happening/4734/
en http://www.aircon.panasonic.eu/NL_nl/happening/4769/