Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

Logo Zero Emission Waste Congres

Duurzaamheid staat hoog op de agenda, zowel bij politici als in het bedrijfsleven. Intenties zijn er genoeg maar de vraag is hoe ze worden omgezet naar de praktijk. Hoe kun je als ondernemer – en als mens – duurzaam groeien? Op 1 december 2015 buigen verschillende deskundigen zich over deze vraag tijdens het ‘Zero Emission & Waste’ congres in Ede.

Onder leiding van dagvoorzitter Jan Willem van de Groep (winnaar Duurzame Top 50) delen experts uit uiteenlopende werkvelden hun visie op hernieuwbare energie. Zo legt Leon Meijer, wethouder van de gemeente Ede, uit wat het gebruik van hernieuwbare energie oplevert voor bewoners. Bas Rüter, directeur Duurzaamheid Rabobank, gaat in op de directe relatie tussen energieneutraal en budgetneutraal en Valentijn Kleijnen, directeur van Warmtebedrijf Ede, geeft uitleg over het gebruik van gratis restwarmte.

Daarnaast verzorgen Nicolaas van Everdingen, directeur Plushuis, en Madelon Voorhoeve, directeur Orcon & Thercon, presentaties waarin concrete toepassingen van energieneutrale systemen in de woning- en kantoorbouw aan bod komen. Het inhoudelijke programma wordt afgesloten door Wilco van Rooijen en Edwin ter Velde, beiden actief in het Team Xtreme Solar Drive Antarctica. Dit team bereidt een expeditie voor waarbij met een volledig duurzaam gebouwd en energieneutraal aangedreven voertuig naar de Zuidpool wordt gereden.

Na afloop van het ochtendcongres is er een netwerklunch waarbij verder over het onderwerp kan worden doorgesproken.


Voor meer informatie: http://greenigloo.nl/event