Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

 

Viega_Profipress_opdrukOm faalkosten en kwaliteitsverlies te verminderen, heeft Viega sinds kort haar fittingen voorzien van een herkenbare markering. De opdruk moet voorkomen dat fittingen worden verwisseld en in een later stadium door het ontbreken van de veiligheidsfunctie SC-Contur weer moeten worden vervangen om aan kwaliteitstandaarden te voldoen. De nieuwe opdruk geldt voor alle koperen Profipress-fittingen tot en met 54 mm. Het Profipress-installatiesysteem met gepatenteerd SC-Contur zorgt ervoor dat niet-geperste fittingen al tijdens de centrale dichtheidsproef zichtbaar worden. Zij kunnen daarmee alsnog worden geperst voordat er schade kan ontstaan. Dat geldt voor drinkwater- en verwarmingsinstallaties alsook voor het transport van uiteenlopende media en brandblusinstallaties in de industrie en op schepen.

De opdruk komt naast de markante groene, gele of witte punt op de zoom van de fitting die als markering van het toepassingsgebied van de fitting dient. Ondanks deze markering bleek in slecht verlichte (magazijn)omgevingen of door de hectiek op het werk, het risico van verwisseling te bestaan. De nieuwe opdruk met de naam van de fabrikant in opvallende zwarte opdruk voorkomt dit. De opdruk is uitsluitend bedoeld als extra veiligheid om verwisseling met andere fittingen te voorkomen.

De gekleurde punt op de Profipress-fittingen markeert het toepassingsgebied: groen (met EPDM-dichtelement) voor drinkwater- en verwarmingsinstallaties, geel (HNBR-dichtelement) voor gasinstallaties en wit (FKM-dichtelement) voor speciale toepassingen met hoge temperaturen, zoals zonnepanelen, stadsverwarming en lagedrukstoom.

[related_post themes=”text”]