Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 101 seconden

Een anatomieles op Installatienet? Je zou het bijna denken als je afgaat op de titel. Het wordt geen les. T’is wel een mooie parallel. Zoals bij elke parallel gaat ook deze scheef. Het is maar dat u het weet.

 

Infrastructuur
Het menselijk lichaam heeft een prachtige infrastructuur. Een centraal hart zorgt voor een continue stroom van bloed door een zeer geavanceerd vaatstelsel. Longen regelen de benodigde zuurstof en nieren zorgen voor de afvalverwerking. Het is allemaal perfect op elkaar afgestemd. Het één kan niet zonder het ander. Waar de parallel ligt met installatiechniek? Ook installaties hebben een doordachte infrastructuur nodig. Immers, een goede installatie is toch een perfect samenspel tussen functionele wensen, juiste bekabeling, hard- en software? Zo huisvest ook elke woning- en gebouwinstallatie vitale onderdelen.

 

 

Bent u de specialist?

Voor hartproblemen gaat u niet naar een oogarts. Het is dan op zijn minst vreemd dat we voor een goede installatie wel aankloppen bij de architect, ontwikkelaar en/of aannemers. Nu gaat de parallel even mis. Bij het menselijk lichaam is er namelijk geen discussie over de noodzakelijkheid van verschillende organen. Over de makelij, technisch protocol of standaarden. Het is zoals het is. Dat is in installatielandland nog wel eens anders. Steeds maar zoeken naar die ultieme oplossing als open invulling voor de verschillende levenswijze van de klanten.

 

Een kloppend bedrijf

Voor het lichaam hebben we blijkbaar de juiste specialisten nodig om ons van de juiste adviezen te voorzien. Om ‘storingen’ te herstellen en te voorkomen. Naar mijn bescheiden mening geldt dit ook voor kwalitatieve installaties. Hoe presenteert u zich hierin naar de klant toe? Vanuit techniek, functionaliteit of prijs? De vitale functies van het lichaam moeten gezond blijven. Daardoor blijft u ook gezond. Dit geldt net zo voor een bedrijf: goede hart- en bloedvaten zijn nodig om de continuïteit te borgen. Of u nu installatie-oplossingen bedenkt en realiseert of alleen gebruikmaakt van de functionaliteit van installaties.

 

Contact? www.leertouwer.nl/maartenvanderboon
@maartenvdboon