Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 64 seconden

Stadhuis Leidschendam VoorburgUnica Automatic Sprinkler heeft een goed jaar achter de rug. De integrale dienstverlener in brandveiligheid wist haar positie verder uit te bouwen. Lagedruk watermistinstallaties werden toegevoegd, vier CCV-certificaten werden behaald en het bedrijf ging samenwerken met de TU Eindhoven en Saxion Hogeschool in Enschede.

Het boekjaar werd afgesloten met een omzet van circa 20 miljoen euro. De omzet- en rendementsstijging zijn voor een belangrijk deel te danken aan een sterke groei in technisch beheer. Ruim 50% van de bedrijfsomzet wordt momenteel bepaald door technisch onderhoud en beheerwerkzaamheden. Voor de uitbreiding met lagedruk watermistinstallaties tekende Unica een contract met EconAqua. Het eerste project werd gerealiseerd in het stadhuis van de gemeente Leidschendam-Voorburg (foto). Als gecertificeerd leverancier van lagedruk watermistinstallaties springt Unica actief in op de toenemende behoefte aan brandbeveiligingssystemen in onder meer het onderwijs, de zorgsector en de zakelijke dienstverlening (kantoren, parkeergarages).

Eind december kreeg Unica Automatic Sprinkler vier CCV-certificaten uitgereikt van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Het gaat om: VBB – Levering, VBB – Onderhoud, BMI 2011 – Levering en BMI 2011 – Onderhoud. Hiermee voldoet Unica aan alle nieuwe, wettelijke kwaliteitseisen en veiligheidsvoorschriften die vanaf 1 januari 2015 gelden voor het leveren en onderhouden van brandbeveiligingsinstallaties. Unica zal jaarlijks door een inspectie-instelling worden ge-audit op de continuïteit van haar installaties en onderhoudsservice.

Voor meer informatie: www.unica.nl