Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 64 seconden

boring-wko-goed-franeker-large-1Het Gebruikersplatform Bodemenergie organiseert op donderdag 24 november een symposium voor eindgebruikers en beheerders van WKO-systemen. Dit jaar is het thema ‘Meer garanties op betere prestaties van bodemenergiesystemen!’ Daarmee speelt de organisator in op het feit dat de eigenaren steeds vaker opdraaien voor de extra kosten om installaties te verbeteren als er vooraf geen prestatieafspraken zijn vastgelegd. Volgens het Gebruikersplatform Bodemenergie mogen die kosten niet eenzijdig bij de eindgebruiker komen te liggen.

Tijdens het symposium zullen verschillende deskundigen hun visie geven op dit onderwerp. Zo delen Theo Peters (Achmea) en Edwin Adang (Universiteit van Amsterdam) hun ervaringen met prestatiecontracten. Rik Molenaar (Techniplan) gaat in op de verplichtingen die installateurs hebben vanwege hun certificering volgens BRL 11000 en BRL 6000-21. Daarnaast is er ruimte voor discussie en het stellen van vragen aan de ervaringsdeskundigen.

Tijdens het symposium wordt de WKO Duurzaamheid Award uitgereikt. Deze gaat naar een WKO-eindgebruiker die in de afgelopen periode een belangrijke rol heeft gespeeld om zijn kennis en ervaring met de verbeteringen en optimalisaties aan zijn WKO-installatie te delen met andere eindgebruikers. Verder is er een rondleiding en bezichtiging van het WKO-systeem van het A.S.R. gebouw ter plekke. Tot slot is er nog een borrel waar aanwezigen uitgebreid kunnen netwerken en ervaringen uitwisselen met andere eindgebruikers.

[related_post themes=”text”]