Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 108 seconden

In het tweede kwartaal van dit jaar is het aantal Nederlanders dat zijn klus online heeft geplaatst meer dan verdubbeld ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat blijkt uit de Klusmonitor, een continu-onderzoek van MarketResponse onder 1.142 Nederlanders in opdracht van Werkspot.nl, de website die vakman en klus bij elkaar brengt.
Het aantal Nederlanders dat zijn klus online plaatst, is in de afgelopen drie maanden gestegen van 2 procent naar 5 procent. Ruim 80.000 Nederlanders plaatsten het afgelopen kwartaal tenminste één klus online. De markt van online klussen wint steeds meer terrein. ,,Nu online verkoop van producten volwassen wordt, volgt de markt van online diensten. We staan pas aan het begin van de online diensten revolutie’’, zegt Ronald Egas, CEO van Werkspot.nl.

Betrouwbaarheid is een belangrijke factor voor de consument bij het vinden van een vakman. Uit de klusmonitor blijkt dat ‘via via’ nu nog het grootste kanaal is voor het vinden van een vakman, maar online reviews worden steeds belangrijker voor de consument. Net als bij het boeken van vakanties leunt een groot percentage (71 procent) van de consumenten die een klus uitbesteedt op ervaringen van anderen. 56 Procent van de consumenten leest online reviews, voor 70 procent van deze consumentengroep zijn de online reviews mede bepalend voor de keuze van een vakman.

Uit de cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars bleek dat er in het tweede kwartaal van 2014 41 procent meer woningen verkocht zijn dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dat de woningmarkt aantrekt, is merkbaar in het aantal klussen. Een koophuis heeft een directe correlatie met een klus zo blijkt uit onderzoek. 9 Procent van alle uitbestede klussen in het afgelopen halfjaar is naar aanleiding van verhuizing naar een koophuis. In totaal is 80 procent van alle uitbestede klussen afkomstig van consumenten met een koophuis.

Van de uitbestede klussen geeft 33 procent van de Nederlanders meer uit dan 2.000 euro. Voor de helft van deze klussen werd zelfs meer dan 5.000 euro op tafel gelegd. In Drenthe en in Limburg werden de meeste klussen boven de 5.000 euro uitbesteed. “Goed nieuws voor de bouwsector”: aldus Egas, die ook van de sector zelf verneemt dat er weer bloei zit in de branche.

Voor meer informatie: www.werkspot.nl