Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 102 seconden

Viega_Megapress38_02Verwarmingsbuizen in bestaande bouw zijn vaak uitgevoerd in dikwandig staal. Dat maakt het repareren, vervangen of uitbreiden een stuk lastiger: voor de noodzakelijk laswerkzaamheden moet de installatie immers eerst volledig worden geleegd. Met het Megapress-systeem biedt Viega een oplossing die het lassen overbodig maakt. Met de nieuwe Megapress-fittingen in 3/8” kan het perssysteem nu ook worden ingezet bij renovatie of vervanging van radiatoren.

Met de introductie van Megapress heeft het lassen plaatsgemaakt voor de koude perstechniek van Viega. Vergeleken met lassen, klemmen of schroeven van dikwandig stalen buizen is deze techniek sneller, veiliger en economischer, claimt Viega. Na de marktintroductie met de afmetingen 0,5 t/m 2” voor industriële toepassingen, is het systeem nu ook leverbaar in de nieuwe maat 3/8”. Dat sluit naadloos aan op de verwarmingsinstallaties in de woningbouw.

Voor alle bestaande bouw wordt het nu dan ook eenvoudiger om radiatoren en ventielen van de installaties te vervangen. Met de koude perstechniek van Viega wordt het brandgevaar in bewoonde omgevingen zo geminimaliseerd, zegt de fabrikant. Bovendien hoeft de gehele installatie nu niet meer te worden geleegd.

Met de nieuwe maat omvat het totale Megapress-programma inmiddels 16 artikelen waaronder bochten, sokken, T-stukken, draadovergangen en verloopstukken. Daarmee wordt een compleet programma geboden voor vervanging van radiatoren en ventielen, maar ook voor het verleggen van aansluitleidingen of uitbreidingen met meerdere radiatoren, zoals een handdoekradiator in de badkamer.

Door het speciale dichtelement van het Megapress-systeem maakt het daarbij niet uit of het om verzinkte, industrieel gelakte, zwarte of gecoate buisleidingen gaat. De Megapress-fittingen worden met de bekende persmachines Pressgun 5 of Pressgun Picco verwerkt. Voor alle systeemafmetingen zijn bijbehorende persbekken leverbaar. Net als bij andere Viega systemen zijn ook de 3/8”. Megapress-fittingen uitgevoerd met SC-Contur. Dat betekent: niet geperst = niet dicht wat direct zichtbaar is bij een centrale dichtheidsproef.

De nieuwe fittingen zijn toegelaten voor een bedrijfsdruk tot 16 bar en een bedrijfstemperatuur van 110 °C. Daarmee lenen ze zich niet alleen voor verwarmingsinstallaties maar ook voor industriële toepassingen. Daarnaast is het systeem door DNV/GL, Lloyd’s Register, en andere toegelaten voor de scheepsbouw.

[related_post themes=”text”]