Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 72 seconden

pano_20141223_131610-545x230Op maandag 11 mei vindt de feestelijke heropening plaats van het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen. Dat gebeurt door de voorzitter van Bouwend Nederland, Maxime Verhagen. ICDuBo heeft de afgelopen periode een bijzondere transitie achter de rug. Niet alleen het centrum zelf, maar ook de naastgelegen gebouwen en de buitenruimte hebben een ingrijpende metamorfose ondergaan.

ICDuBo heeft nu een uitstraling die past bij de unieke positie die het centrum in Nederland inneemt. De voormalige dokloods is volledig gerenoveerd met behoud van het bijzondere historische karakter. Het resultaat is dat ICDuBo beschikt over een voor iedereen toegankelijke locatie met een enorme showroom, die een volledig overzicht biedt van de nieuwste oplossingen op het gebied van duurzaam bouwen en duurzaam wonen. Nergens in Nederland is zoveel duurzame innovatie bijeengebracht, die ook nog eens volledig toegankelijk is voor de woonconsument. Diezelfde woonconsument wordt in de regio Rijnmond en regio Haaglanden bovendien optimaal bediend op het gebied van praktische duurzame woonoplossingen, doordat ICDuBo namens deze gemeentes er als energieloket wordt ingezet. Dergelijke lokale en regionale samenwerkingsverbanden, waarin ICDuBo is betrokken, zullen ook elders plaats gaan vinden.

ICDuBo zet zich als onafhankelijke organisatie in om verbinding te creëren tussen alle partijen uit de bouwkolom, waaronder de woonconsument, om duurzaam bouwen en duurzame woonoplossingen te stimuleren. Inmiddels hebben zich meer dan 300 bouwpartijen als partner aangesloten bij ICDuBo.

De feestelijke heropening van ICDuBo wordt om 15.30 uur verricht door de voorzitter van Bouwend

Voor meer informatie: www.icdubo.nl