Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 71 seconden

ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, start in juni met een praktijkgerichte cursus EPBD-A (Energy Performance of Buildings Directive, categorie A) voor koelmonteurs.

Eigenaren van aircosystemen met een koelvermogen van meer dan 12 kW zijn verplicht om deze elke vijf jaar te laten keuren op energiezuinigheid. De EPDB-A cursus is bedoeld voor monteurs die vóór januari 2010 hun F-gassen diploma hebben behaald. Zij mogen zonder het EPDB diploma geen keuringen uitvoeren.

 

Een gecertificeerde EPBD-A monteur stelt tijdens de keuring een energierapportage op en geeft advies over het verbeteren van de installatie. De maatregel leidt uiteindelijk tot energiebesparing, minder CO2-uitstoot en een optimaal werk- en verblijfsklimaat. Vanaf mei krijgen alle cursisten die met succes hun F-gassen cursus (categorie I) bij ROVC afronden gelijktijdig het EPDB-A diploma. Cursisten die sinds januari 2010 hun F-gassen certificaat hebben behaald, mogen wel de EPBD-A keuring uitvoeren, maar ontvangen geen diploma.

 

Roel Greutink, manager business development bij ROVC: “EPBD-A monteurs dragen bij aan een directe kostenbesparing. Goed afgestelde aircosystemen kunnen al snel leiden tot een vermindering van tien tot dertig procent van de energiekosten. Dit is wederom een mooi voorbeeld van hoe belangrijk het is om monteurs goed op te leiden. Zij hebben meetbaar invloed op goede bedrijfsresultaten! Bovendien hebben zij na het volgen van de cursus complete en actuele kennis in huis. Daarmee zijn monteurs toekomstproof.”

Voor meer informatie: www.rovc.nl