Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 60 seconden

Trane RTWD_2Eigenaren van gebouwen in alle markten houden de stijgende energieprijzen scherp in de gaten en merken dat er een steeds sterkere behoefte is aan datacenters, kantoren, gezondheids- en fabrieksfaciliteiten met een hoog energierendement. Trane introduceert in het kader daarvan de nieuwe RTWD HSE-koelmachine met schroefcompressor en Adaptive Frequency Drive (AFD) voor een hoog seizoensrendement.

Het energiegebruik van de Trane-RTWD HSE koelmachine wordt bij lagere belasting verminderd, wat leidt tot een rendementswinst tot 20% in vergelijking met koelmachines met compressoren met een vaste snelheid.  Daarnaast gebruikt het nieuwe ontwerp geen aanloopstroom, waardoor de installatie goedkoper is en de betrouwbaarheid groter.

De RTWD-koelmachines zijn uitgerust met een geavanceerde digitale Tracer™ CH530-regelaar met Trane Adaptive Control™-algoritmes en eigen regelaarstrategieën die reageren op verschillende omstandigheden en zorgen voor een voortdurend hoog rendement en een korte reactietijd. De algoritmes zorgen dat de machine zelfs onder de zwaarste omstandigheden, waarbij andere machines zouden worden uitgeschakeld, in bedrijf blijft.

De gehele reeks RTWD HSE-watergekoelde koelmachines met schroefcompressor van Trane met hoog seizoensrendement is nu beschikbaar en biedt gebruikers een overtuigende Energy Efficiency Ratio (EER) en European Seasonal Energy Efficiency Ratio (ESEER) in verschillende formaten en koelcapaciteiten, tot bijna 1.000 kW.

Voor meer informatie: www.trane.com