Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 55 seconden

Horos Klimaattechniek heeft zijn lucht-luchtwarmtepompen compleet vernieuwd, waardoor met zijn luchtbehandelingskasten nu een COP van meer dan 5 bij een buitentemperatuur van -10 °C gerealiseerd kan worden. De energiebesparing wordt bereikt door toepassing van energiezuinige invertercompressoren en toerengeregelde EC-ventilatoren. Daarnaast is de regeltechniek verbeterd: de temperatuur en ventilatiebehoefte kan nu zeer nauwkeurig geregeld worden, op basis van inblaastemperatuur, CO2 of druk.

 

Sinds de jaren ’90 integreert Horos de in eigen huis ontwikkelde lucht-luchtwarmtepompen in zijn luchtbehandelingskasten. De installatiekosten van deze kasten zijn daardoor beduidend lager dan bij vergelijkbare installaties: de complete techniek – koelen/verwarmen/regelen – is volledig geïntegreerd, na het plaatsen hoeft de unit alleen nog in bedrijf te worden gesteld.

 

De plug-and-play-luchtbehandelingskasten zijn leverbaar in verschillende standaarduitvoeringen maar kunnen ook volledig naar wens van de klant gebouwd worden. Capaciteiten lopen uiteen van 2.000 m3/h tot 100.000 m3/h. Communicatie met gebouwbeheerssystemen vindt plaats op basis van meegeleverde Modbus- en BACnet-protocollen. De warmtepompen zijn standaard voorzien van warmtewielen.

Horos Klimaattechniek adviseert utiliteit en industrie bij complexe binnenklimaatproblemen en levert hoogwaardige producten voor luchtbehandeling, koeling en bevochtiging.

Voor meer informatie: www.horos.nl