Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 114 seconden

Nederland, Raalte, 14-07-2015 Thijs Lozeman en Jeroen Reimert van Bepacom Installatietechniek ontvangen het certificaat Projectleider Techniek van OTIB

Nederland, Raalte, 14-07-2015
Thijs Lozeman en Jeroen Reimert van Bepacom Installatietechniek ontvangen het certificaat Projectleider Techniek van OTIB

In september vorig jaar startte de éénjarige online opleiding Projectleider Techniek. Nog geen jaar later mochten Thijs Lozeman en Jeroen Reimert van het bedrijf Bepacom in Raalte als eersten hun certificaat in ontvangst nemen. De éénjarige online opleiding tot Projectleider Techniek is een opleiding van het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Technische InstallatieBedrijf (OTIB) die nieuwe kennis en ontwikkelingen op het gebied van projectmanagement biedt.

De opleiding Projectleider Techniek kan voor iedere werknemer met een MBO4 of gelijkwaardig niveau interessant zijn. Of werknemers nu aan het begin staan of al een tijd werkzaam zijn als projectleider. Tijdens de opleiding leren deelnemers wat projectmanagement inhoudt en hoe een project succesvol kan worden opgezet, beheerst en geëvalueerd. Lozeman: “Ik heb de opleiding vooral gedaan om basiskennis op te doen over projectmanagement. Maar ook om te zien of het projectleiderschap in de toekomst iets voor me zou kunnen zijn.” Reimert daarentegen is al enige tijd werkzaam als projectleider. “Het is altijd goed om extra kennis op te doen, maar het is vooral prettig dat de kwalificaties en vaardigheden die je in de praktijk hebt opgedaan, nu ook op papier staan”, aldus Reimert.

Lozeman en Reimert zijn te spreken over de praktijkgerichtheid van de opleiding. De opleiding is opgedeeld in drie blokken: organisatiekunde, projectleiding en projectaanpak. De theorie die zij hebben geleerd, is vaak direct toe te passen in de praktijk. “Misschien wel het belangrijkste dat ik heb geleerd is de opbouw van kosten en tijd, en het effect daarvan op de geleverde kwaliteit”, vertelt Lozeman. “Ik ben me er nu veel bewuster van dat de helft in tijd niet direct ook de helft in kosten betekent.” Reimer vult aan: “Het is essentieel om keuzes te maken. Of het nu gaat om bepaald materiaal, de planning of de inzet van collega’s.”

De opleiding Projectleider Techniek is een éénjarige online opleiding. De opleiding biedt nieuwe kennis en ontwikkelingen op het gebied van projectmanagement met een aantrekkelijke, directe link tussen techniek, management en praktijk. De deelnemers beslissen zelf hun tempo en manier van studeren. Deelnemers kunnen zich op ieder gewenst moment aanmelden voor de opleiding en direct beginnen.