Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 65 seconden

Nieuwbouwlabel-A-plus-plusOp 19 augustus jl. ontving BuildingLabel.com het eerste SKW-certificaat voor nieuwe utiliteitsgebouwen. Al op dezelfde dag gaf BuildingLabel.com het allereerste energielabel voor nieuwe utiliteitsgebouwen af in Nederland.

Het gaat hier om een NL-EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) certificaat op basis van BRL 9500 deel 06 ‘Energielabel – methode nieuwe utiliteitsgebouwen’. De Europese richtlijn energieprestatie van gebouwen (EPBD) heeft tot doel het stimuleren van een verbeterde energieprestatie voor gebouwen in de Europese Unie.

Sinds juli 2014 is het voor nieuw opgeleverde utiliteitsgebouwen verplicht om een energielabel te hebben. Het label is voor de opdrachtgever de bevestiging dat het gebouw echt voldoet aan de energieberekeningen die vooraf zijn gemaakt. Certificatie is nodig om energielabels af te mogen geven. SKW Certificatie heeft BuildingLabel.com beoordeeld op de eisen uit de BRL 9500-06 waarmee is aangetoond dat de vereiste bekwaamheid aanwezig is.

BuildingLabel.com was door SKW Certificatie al gecertificeerd voor de andere delen van de BRL 9500-serie en faciliteert een landelijk netwerk van energie prestatie adviseurs (EPA) voor woningen en utiliteitsbouw met certificering, kwaliteitsbewaking, trainingen en bouwfysische meettechnieken. Ruim 300 keurders hebben zich aangesloten bij BuildingLabel.com.

SKW Certificatie is door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerd om  NL-EPBD certificaten af te geven voor de BRL 9500-serie. SKW Certificatie is onderdeel van SKG-IKOB Certificatie.

Voor meer informatie: www.skw-certificatie.nl en www.buildinglabel.com