Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 101 seconden

Gevelelementen hotel AmstelkwartierOp het project Hotel Amstelkwartier in Amsterdam zijn TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros gestart met het plaatsen van de eerste gevelelementen. De elementen maken deel uit van een intelligente gevel die, in combinatie met de toegepaste klimaatinstallatie, een reductie op de energielast realiseert van ten minste 65 procent. De intelligente gevel zorgt voor een slim gebruik van de tijd dat de hotelgast afwezig is of slaapt. De elektrisch aangedreven louvres openen en sluiten zich doordat zij zijn aangesloten op het Gebouw Beheer Systeem, dat samenwerkt met het Hotel Management Systeem. De gast heeft ook de mogelijkheid om de luiken zelf vanuit de hotelkamer te bedienen.

Om optimaal gebruik te maken van de weersomstandigheden voor het verwarmen c.q. koelen van de ruimte, reageert de gevel op het buitenklimaat door het openen, dan wel sluiten van de elektrisch schuivende louvres. Dit voorkomt warmteverlies of oververhitting van de hotelkamers. De schuivende luiken zijn geïsoleerd en rondom voorzien van borstels. Hierdoor ontstaat een geventileerde spouw tussen het luik en het glas. Dit verhoogt de isolatiewaarde van de gevel in gesloten toestand aanzienlijk, terwijl in geopende toestand juist zonnewarmte geabsorbeerd wordt in de hotelkamer.

Het hotel is een ontwerp van Architectenbureau Paul de Ruiter en Mulderblauw Architecten en zal een duurzame bijdrage leveren in de ontwikkeling van de opkomende wijk Amstelkwartier. De intelligente gevel zal op zijn beurt bijdragen aan het streven te voldoen aan de internationale LEED Platinum duurzaamheidseisen. De gevel is ontwikkeld in samenwerking met gevelspecialist Oskomera en technisch specialisten en conceptontwikkelaars Arup. In september 2015 worden de laatste gevelframes geplaatst waarin het glaswerk en de technische luiken geplaatst worden.

In het volop in ontwikkeling zijnde gebied Amstelkwartier verrijst een bijzonder hotel. De integrale duurzaamheidsvisie van het hotel heeft geleid tot een innovatief ontwerp waarbij zoveel mogelijk de vier kringlopen worden gesloten, op gebied van energie, water, afval en materiaalgebruik. Duurzaam is ook de authentieke verbinding van het hotel met de buurt, de stad en de internationale reiziger.

Voor meer informatie: www.tbi.nl