Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 59 seconden

Het Gebruikersplatform Bodemenergie heeft een geëmailleerd schildje waarmee eindgebruikers en beheerders van een klimaatinstallatie met WKO kunnen laten zien dat zij bodemenergie benutten. Tijdens het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie werd het eerste exemplaar uitgereikt aan de winnaar van de WKO Duurzaamheid Award 2017. Ook de vier andere genomineerden voor deze prijs kregen een schildje.

Leden van het Gebruikersplatform Bodemenergie kunnen het schildje bestellen bij het platform. Dat geldt ook voor eindgebruikers of beheerders van wie het WKO-systeem aan de vergunningseisen van de provincie voldoet.

Gevarieerde presentaties
Het symposium met de uitreiking van de WKO Duurzaamheid Award en de presentatie van het eerste schildje, vond plaats in het hoofdkantoor van verzekeraar a.s.r. in Utrecht. Na de feestelijke uitreikingen waren er diverse presentaties. Adri Meijdam van a.s.r. en Els Sonnemans van Radboudumc, beiden ook genomineerd voor de WKO Duurzaamheid Award 2017, vertelden over het voorraadbeheer van WKO. Anton Voets van Brabant Water en Rik Molenaar van Techniplan hielden presentaties over de mogelijkheden van regeneratie van een WKO-systeem. Tot slot behandelde Ivo Everts van Ates Control de WKO-scan van het Gebruikersplatform Bodemenergie, waarmee de installatie van Tivoli Vredenburg en het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zijn geoptimaliseerd.