Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 132 seconden

Solarwatt werkt samen met BMWi en Bosch aan een pilotproject voor duurzame zonne-energiesystemen. Met een combinatie van zonnestroom, energiemanagement en elektrische mobiliteit bieden de partijen gezamenlijk consumenten een compleet, duurzaam energiesysteem aan. Daarmee zijn huiseigenaren in staat op een rendabele en duurzame manier in eigen energie en brandstof te voorzien. De verwachting is namelijk dat iedereen vanaf 2025 zelf thuis elektriciteit kan produceren en opslaan. Dit is duurzamer en bespaart de consument ook kosten.

De drie partijen spelen in op de trend van zelfvoorziening, onafhankelijkheid en duurzaamheid. In de toekomst wordt het voor consumenten interessanter om een energieoverschot zelf op te slaan en via slimme toepassingen in te zetten voor verlichting, verwarming en aandrijving in het huishouden. Hierdoor treedt er geen transportverlies op, wordt de CO2-uitstoot geminimaliseerd en de energieconsumptie door de ontwikkeling van slimme producten in huis verlaagd.

Eén manier om thuis energie op te slaan en, wanneer nodig, weer te gebruiken, is met de Solarwatt MyReserve Thuisaccu – winnaar van de Innovation Award 2015. Niet alleen dit zelf thuis produceren en opslaan van energie zorgt voor een efficiënte energiehuishouding, ook door te schuiven met stroombelasting hebben huiseigenaren meer invloed op de verbruikshoeveelheid. En met de Solarwatt Energy Manager optimaliseren zij de stroomverzorging in het complete huishouden eenvoudiger dan ooit. Hiermee monitoren zij de hoeveelheid energie die de zonnepanelen opwekken en sturen zij een aantal huishoudelijke apparaten aan.

Het Solarwatt Carport System – in samenwerking met BMWi – stelt gebruikers in staat hun zonne-energie in te zetten voor hun elektrische auto. De Solarwatt Energy Manager stemt dankzij zijn intelligentie de vraag en het aanbod van de energie optimaal op elkaar af. De tool is in te zetten voor zowel zelf opgewekte als ingekochte elektriciteit. Daarnaast hebben gebruikers hiermee realtime inzicht in de weersvoorspellingen en verwachte zonnekracht, om op die manier het ideale oplaadtijdstip voor hun BMWi te bepalen. En voor de dagen waarop de zon niet schijnt, is het Solarwatt Carport System slim genoeg om de auto op te laden op de momenten dat de stroom het goedkoopst is.

Ten slotte zorgen Solarwatt en Bosch met hun samenwerking voor omvormers en andere elektronica die klaar zijn voor de toekomst. Hierdoor wordt het in de toekomst bijvoorbeeld mogelijk dat grote huishoudelijke apparatuur alleen wordt ingeschakeld als er voldoende zonne-energie op voorraad is. En medio 2016 start Solarwatt nieuwe pilotprojecten met diverse partners. Zo worden huizen in nieuwbouwprojecten bijvoorbeeld uitgerust met de Solarwatt MyReserve Thuisaccu en de nieuwe generatie glas-glaszonnepanelen. Met dit type panelen kunnen consumenten alvast inspelen op de komst van thuisaccu’s. Deze panelen hebben een beter rendement en degraderen minder snel dan andere typen zonnepanelen.

Voor meer informatie: www.solarwatt.nl