Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 83 seconden

Wavin_RecycoreIn de bouwindustrie stijgt de vraag naar duurzaam geproduceerde materialen. Wat betreft PVC zijn Wavins 3-laags buizen al jaren een goede keuze. Vanaf heden is het complete assortiment te herkennen aan het Recycore® Technology-keurmerk.

Van alle kunststofleidingproducenten in Europa is Wavin de grootste verwerker van gebruikt en ingezameld PVC materiaal. Het ontwikkelen van duurzame, toekomstgerichte oplossingen is één van de kernwaarden in Wavin’s bedrijfsvoering. Dit, in combinatie met de innovatiekracht van Wavin, heeft geleid tot de ontwikkeling van Recycore® Technologie.

Voor de 3-laags PVC buizen met Recycore® Technologie wordt over de hele linie meer dan 40% gerecycled materiaal toegepast. Dit percentage wordt door Kiwa gecontroleerd. Waar dit voor binnenriolering op minimaal 30% ligt, kan dit voor buitenriolering oplopen tot méér dan 50%. De hoeveelheid verbruikte natuurlijke grondstoffen is daardoor zo laag mogelijk. Hetzelfde geldt voor de impact op het milieu. Jan-Willem Viets, directeur Wavin Nederland: “Deze uiterst milieuvriendelijke 3-laags PVC buizen moeten de standaard zijn voor onder andere gemeenten, aannemers en installateurs. Wavin produceert dit type buis al jaren, maar om het milieuvoordeel beter herkenbaar te maken is het Recycore® Technologie label er aan toegevoegd. Dit moet de bewustwording vergroten.” PVC U3 buizen met Recycore® Technologie kunnen in elk project worden toegepast. Zowel voor binnen- als buitenriolering biedt Wavin een volledig assortiment in alle gewenste diameters.

Door de toepassing van Recycore® Technologie helpt Wavin de bouwsector zijn CO-voetafdruk te verlagen en de duurzame prestaties van bouwobjecten naar een hoger niveau te brengen. Alle producten met Recycore® Technologie voldoen aan de strikte kwaliteitseisen van Wavin en zijn KOMO-gekeurd. De producten zijn gemakkelijk te combineren met de overige kunststof leidingsystemen van Wavin.

Voor meer informatie: www.wavin.nl