Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 140 seconden

CLIMACIAT AIRTECHCIAT lanceert ClimaCIAT, een  serie luchtbehandelingskasten, leverbaar in drie modellen. De kasten zijn gecertificeerd volgens de recente Europese normen (EN 13053 en EN 1886) en voldoen al aan de regelgeving die zal gelden vanaf 2018. De serie is leverbaar in de vorm van single-flow en dual-flow horizontale units voor binnen- of buiteninstallaties met overkapping en weerbestendige beschermende accessoires. Over het gehele bereik is een CIAT elektronische regeling leverbaar die op elk gebouwmanagementsysteem kan worden aangesloten. Hiermee is het mogelijk temperaturen en bevochtigings- of ontvochtigingsniveaus te regelen en ventilatoren, filtervervuilingsniveaus en waterbatterijen te managen. Deze functionaliteit is geïntegreerd in elke unit (doos, bedrading, sensoren, etc.) en kan worden geselecteerd met speciale software en hulpmiddelen. Een complete plug-and-play versie is op aanvraag leverbaar.

Het model Airtech is leverbaar in negen groottes met in de eerste fase van de productlancering luchtstromen tot 30.000 kubieke meter per uur. Meer capaciteiten zitten in de pijplijn. Airtech is toegesneden op een breed scala aan toepassingen, waaronder kantoren, overheidsgebouwen en industriële installaties. Vele opties zijn leverbaar voor specifieke behoeften, zoals een dubbele wandconstructie en 50 millimeter isolatie voor extra geluiddemping, polyester gecoate buitenpanelen, lage koudebrug constructies, deuren op frames met grote handgrepen en aanpasbare regelsystemen.

Airclean is een luchtbehandelingsunit voor gecontroleerde omgevingen zoals clean rooms, medische instellingen, farmaceutische industrie en micro-elektronica. Dit model is specifiek ontworpen om te voldoen aan de bijzonder hoge eisen van ultrazuivere omstandigheden: ontsmetting, luchtdichtheid,

Airaccess is CIAT’s oplossing voor multifunctionele commerciële gebouwen. Het is volledig overeenkomstig de geldende normen en voorschriften ontworpen voor de hoogste prestatieniveaus.

“In ons Research and Design Center reproduceren we de werkelijke klimatologische omstandigheden zo goed mogelijk door te testen bij zon- en regenblootstelling en bestuderen we, rekening houdend met deze externe factoren, het gedrag van verschillende materialen om optimale keuzes te kunnen maken”, aldus Jean-Michel Navarro, directeur, Culoz Research en Design Center, CIAT. “De tests betreffen mechanische vervorming, luchtdichtheid en de isolatie van panelen, of bijvoorbeeld de luchtstroom over warmteterugwinning units, zodat een optimaal niveau van energie-efficiency en indoor luchtkwaliteit kan worden gerealiseerd.”

Energie-efficiency was een belangrijke factor bij het ontwerp en de ontwikkeling van de complete ClimaCIAT serie. Het resultaat is een reeks luchtbehandelingskasten die de beste functionaliteit biedt met een brede keus aan warmteterugwinning ventilatieunits, variërend van roterende warmtewisselaars met rendementen van 75-85 procent tot platenwarmtewisselaars met rendementen van 60-85 procent. En voor nog hogere thermische prestaties is ClimaCIAT compatibel met meer dan 10 verschillende typen filters om drukverlies te vermijden.

CIAT levert ook CIATM2M, een optioneel serviceaanbod dat installaties en apparatuur permanent bewaakt en zo klanten ondersteunt bij het verbeteren van hun energie-efficiency. Met CIATM2M kunnen klanten de werking van hun installaties 24/7 op afstand bewaken en besturen. Deze service verhoogt de beschikbaarheid van apparatuur, optimaliseert het gebruik ervan en biedt klanten real-time technische ondersteuning door experts van CIAT.