Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 121 seconden

Wecycle beloont drie inzamelpartners voor hun inzameling van energiezuinige lampen en armaturen. Deze bedrijven winnen de Wecycle Gouden Bakkie Award 2015. De winnaars zijn de Ziut-vestiging in Weert, A.Hak Zuid uit Veghel en Parallel Groep ETB Vos uit Utrecht. Het doel van deze Awards is om installateurs bewust maken van het belang van het inleveren van energiezuinige lampen en armaturen.

Naast de drie Awardwinnaars nomineerde Wecycle nog 47 inzamelpartners uit het professionele circuit die lampen en armaturen hebben ingezameld. Als dank voor hun inzet ontvangen zij een luxe koekenpakket. Alle 50 geselecteerde inzamelpartners staan op www.wecycle.nl/bakkie.

Voor de winnaars is de verantwoorde inzameling en afvoer van afgedankte lampen en armaturen een belangrijk onderdeel van het MVO-beleid. “We zoeken naar oplossingen om het materiaalverbruik terug te brengen”, vertelt Hay Dohmen, manager van de Ziut-vestiging in Weert. “Zo adviseren we onze klanten welke werkwijze en producten ze het best kunnen kiezen. Dat gaat niet alleen om het product zelf, maar ook waar het product vandaan komt en hoe gemakkelijk het hergebruikt of gerecycled kan worden”

“Het gescheiden inleveren van lampen is een vast onderdeel in de MVO-checklist in onze aanbestedingen. De klant vraagt dit van ons”, legt Ben van der Linden, projectleider bij A.Hak Zuid uit. “Maar ook zonder de vraag van de klant vinden wij het belangrijk dat we kijken naar de impact van onze werkzaamheden op lange termijn. We weten dat ons afval op de juiste plek terechtkomt.”

Bij het aanwijzen van de winnaars zijn alle partners ingedeeld in een van drie categorieën op basis van volume: tot 3.000 lampen, van 3.000 tot 30.000 lampen en meer dan 30.000 lampen. Belangrijke voorwaarde voor het winnen van de Award is dat de bedrijven naast lampen ook armaturen inleveren. Het inleveren van armaturen blijft namelijk nog ver achter bij de inlevering van lampen.

Alle genomineerde bedrijven zijn inzamelpartners van Wecycle. Dat betekent dat zij alle energiezuinige verlichting zoals tl-buizen, spaarlampen en armaturen inzamelen en deze afgeven aan Wecycle. Zij maken voor de inzameling gebruik van de gratis inzamelbakken. Wecycle laat de lampen en armaturen optimaal recyclen. Installateurs die nog geen partner zijn, kunnen zich gratis aanmelden via www.wecycle.nl/bakkie.

Beurs Elektrotechniek 2015
Wecycle informeert bezoekers van de vakbeurs Elektrotechniek over het belang van recyclen en hoe de inzameling van lampen en armaturen in hun bedrijf geoptimaliseerd kan worden. Deze beurs loopt van 29 september tot en met 2 oktober in Utrecht. Wecycle staat in hal 9, stand C100.