Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 112 seconden

Axor, het designermerk van Hansgrohe, presenteert in het kader van de Furniture Fair in Milaan een wereldprimeur: Axor Starck V. De in samenwerking met Philippe Starck ontwikkelde wastafelkraan brengt de kracht en schoonheid van het water op het hoogste niveau. De kraan heeft een transparant glazen uitloop en laat in werking een fascinerende vortex – draaikolk – ontstaan, een intensieve waterbeleving bij de wastafel.

De innovatie is te zien in de Axor showroom in Milaan aan de Via Durini 15 en wordt later dit jaar in Nederland geïntroduceerd.

 

Philippe Grohe, brandmanager Axor en kleinzoon van bedrijfsoprichter Hans Grohe: “Het fenomeen draaikolk (vortex) fascineert mijn vader Klaus Grohe al vele jaren. Zijn idee, water door een draaikolk tastbaar maken, was doorslaggevend voor de ontwikkeling van deze kraan. In onze goede vriend en designpartner Philippe Starck hebben we een partner gevonden die een unieke vorm voor de draaikolk gecreëerd heeft. Ook zijn waardevolle ideeën hebben wij in het ontwikkelingsproces verwerkt. Axor Starck V is het resultaat van het succesvolle samenspel van technische kennis, hoogwaardig water- en productdesign en een jarenlange ervaring in badkamerdesign.” Het resultaat is volgens Philippe Starck “een kraan die tot het minimum gereduceerd is: transparant, bijna onzichtbaar en in het midden ontspringt een wonder – de draaikolk.”

Van oudsher staat bij de productontwikkeling van Axor de menselijke verbinding tussen water en ruimte centraal. Dit principe komt ook bij Axor Starck V weer terug. Met de schoonheid en de dynamiek van de draaikolk verbindt de kraan de functionele en emotionele aspecten van het water bij de wastafel. De kraan wordt van een gebruiksvoorwerp tot een waardevolle bron opgewaardeerd.

 

Helemaal volgens het Hansgrohe principe van een esthetische, functionele en duurzame productontwikkeling, kenmerkt Axor Starck V zich door meerdere technologische innovaties. De uitloop van de kraan is bijvoorbeeld gemaakt van organisch gevormd kristalglas, een bijzonder duurzaam materiaal. Tevens heeft de kraan een waterdoorlaat van slechts 4 liter water per minuut – zonder compromissen te doen aan de waterbeleving. De beweegbare, open en afneembare uitloop biedt veel comfort: deze kan eenvoudig gedemonteerd worden en indien nodig in de vaatwasser gereinigd worden.

Voor meer informatie: http://www.head-and-heart.com/en/  en  http://www.hansgrohe.nl/22816.htm