Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 83 seconden

Vakkanjers FInales in Fokker TerminalDertien Vakkanjers gaan voor de Europese titel tijdens EuroSkills in Lille. Van 2 t/m 4 oktober binden de techniektalenten uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek de strijd aan met jonge vakgenoten uit heel Europa.

De Vakkanjers – uitkomend in wedstrijdvakken als CAD-tekenen, CNC-frezen, mechatronica en robotica – verdienden hun ticket naar EuroSkills tijdens de finale van de VakkanjerWedstrijden (voor talenten van ROC’s en bedrijven), afgelopen maart. De afgelopen maanden ondergingen de dertien EuroSkills-gangers uitgebreide technische en mentale trainingen.

 In noord-Frankrijk verschijnen ruim 500 deelnemers aan de aftrap, uit 26 landen. Tijdens EuroSkills 2012 scoorden de Nederlandse Vakkanjers twee keer goud, twee keer zilver en één keer brons. In Spa-Francorchamps werden Robin van Wijngaarden (CNC-verspanen) en Richard Grootjans (CAD-tekenen) Europees kampioen. Kijk op www.euroskills2014.org.

 Met hun vakmanschap en prestaties zijn de Vakkanjers hét visitekaartje van de technieksector in Nederland en rolmodellen voor jongeren die hun profiel- of studiekeuze nog moeten maken. Volg de Vakkanjers en hun jacht op Europees goud op Facebook.com/vakkanjers en www.devakkanjers.nl.

 Van de dertien Vakkanjers due in Lille zullen strijden om de hoogste Europese eer, zijn er twee afkomstig uit de installatiesector:

 Koude- en luchtbehandelingstechniek: Jeroen de Roij (Alphen), Govers Koeltechniek (Gilze)

 Sanitaire en verwarmingstechniek: Bas van Gestel (Tilburg), P. van Erve B.V. (Tilburg)

 Met de VakkanjerWedstrijden (voor techniektalenten van ROC’s en bedrijven) wil TechniekTalent.nu bijdragen aan de instroom van goed opgeleide vakmensen in de techniek. TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van werknemers- en werkgeversorganisaties voor acht technische bedrijfstakken en heeft als doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de installatietechniek.

 Voor meer informatie: www.techniektalent.nu