Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 77 seconden

City_Multi_2015_buitenunit

Alklima / Mitsubishi Electric introduceert binnen de City Multi VRF Y en R2-lijn warmtepompen twee volledig opnieuw ontwikkelde series. Dankzij diverse innovaties zijn deze productlijnen tot 47% efficiënter. Naast een nog verder verbeterde efficiëntie zijn er ten behoeve van comfort grote stappen gemaakt variabele verdampingstemperatuur en nieuwe ontdooimethodiek

Het Mitsubishi Electric City Multi VRF-systeem is een compleet klimaatsysteem voor koelen, verwarmen, ventileren en warmtapwater. De Y-lijn (koelen of verwarmen) stelt de verdampingstemperatuur volautomatisch af op het verschil tussen setpoint en binnentemperatuur. Dit voorkomt onnodige koude inblaas, en heeft daarmee een gunstig effect op het rendement en comfort. Er kan ook een statische verdampingstemperatuur worden ingesteld op 0, 6, 9 of 14 graden.

Alle nieuwe City Multi-warmtepompen zijn als enige VRF-installaties in de markt uitgerust met een volledig aluminium wisselaar. Deze toepassing vermindert eventueel drukverlies in de wisselaar zelf, reduceert het energieverbruik van de compressor, en zorgt voor een betere warmte- en koudeoverdracht waardoor het buitendeel met een lager inputvermogen meer energie kan onttrekken aan de buitenlucht.

De eerdere blue fin coating om te voorkomen dat aluminium oxideert, is vervangen door een sacrificial protection layer. Deze zinkoxidelaag zorgt dat er geen pitcorrosie kan ontstaan. Deze nieuwe bescherming verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat er niet meer periodiek gecoat hoeft te worden in agressieve omgevingen.

Naast de klassieke snelle ontdooicyclus Fast defrost kent de nieuwe serie nu ook Partial defrost. Door niet meer de gehele capaciteit in te zetten op ontdooien blijft er vermogen over om tegelijkertijd te verwarmen. Deze keuzevrijheid levert belangrijk comfort op.

Voor meer informatie: www.alklima.nl