Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

Tijdens het congres Nulnu2015, op 1 juni in Utrecht, reageerde de bouw- en installatiesector enthousiast op de introductie van de NZEB-tool (NZEB staat voor Nearly Zero Energy Building).  Deze zomer kunnen professionals meebouwen aan de definitieve versie die eind september op de markt komt. Veel congresdeelnemers meldden zich aan om input en feedback te geven. Deze onafhankelijke ontwerpberekening maakt energieprestaties nauwkeurig voorspelbaar, zodat bouwers bewoners garanties kunnen geven op het werkelijk gebruik. Oproepen samen te werken om de bouw- en installatiesector, maar ook de bewoner te verleiden tot een energieneutrale aanpak, liepen als een rode draad door het congres. Nulnu2015 is georganiseerd door DNA in de Bouw en de Jaarbeurs.

Al aan de voorkant van projecten met elkaar samenwerken, met oog voor elkaar, zal een energieneutrale stroomversnelling tot stand brengen. De techniek is er en de wil ook. De nieuwe NZEB-tool vormt een zuiver en objectief hulpmiddel om ambities waar te maken en energieprestaties te garanderen. SBRCURnet gaat de tool vanaf eind september verkopen en ISSO heeft de intentie hem te valideren.

De basis van de NZEB-tool is de bouwfysische berekening PHPP, die al jarenlang wereldwijd wordt toegepast om energiezuinig te ontwerpen en bouwen. Wie meebouwt loopt mee voorop met de ontwikkeling van wat naar verwachting de nieuwe nationale ontwerpberekening gaat worden voor zeer energiezuinig bouwen.

Voor meer informatie en aanmelden: www.dnaindebouw.nl