Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 140 seconden

Een recordaantal bezoekers wist dit jaar hun weg te vinden naar de negende editie van de Beurs Domotica & Slim Wonen op 19 en 20 november. Het gevarieerde programma met workshops, symposia en vele interessante en inspirerende lezingen maakten de beurs ook dit jaar weer tot een groot succes. Inspiration Award Met het thema Smart Homes Experience werden de standhouders uitgedaagd om bezoekers domotica te laten beleven. Zien, horen, voelen maar vooral ervaren wat techniek in de woonomgeving kan betekenen. Juist deze beleving is van toegevoegde waarde. Het was een ‘close call’ maar op de vraag ‘Van welke stand kreeg u het ultieme domotica gevoel?’ Ging het publiek uiteindelijk voor Elbo. Motivatie van de bezoekers was niet alleen de aansprekende stand maar “wat Elbo Technology biedt, willen we thuis ook wel hebben”.

Deze editie zette Smart Homes een stap verder met de organisatie van twee symposia tijdens de Beurs Domotica & Slim Wonen. In samenwerking met onder andere Zuidzorg en Brainport hield de beursorganisator op 19 november het symposium Impuls aan domotica en e-health, waar de veranderingen in de WMO een grote rol speelden. Op de tweede dag, 20 november, werden voornamelijk de technici uit de domoticawereld aangesproken tijdens het symposium ‘Wereld voorbij WiFi’, waar Generieke Communicatie onder de loep werd genomen. Dit in samenwerking met RVO. Smart Homes Award Uiteraard werd ook dit jaar de inmiddels zesde Smart Homes Award uitgereikt. Het meest innovatieve gerealiseerde project ging naar Verkerk Service Systemen. In opdracht van Cicero Zorggroep ontwikkelde Verkerk Service Systemen een bijzondere e-APP waardoor het personeel van zorgcentrum Op den Toren in Nuth via smartphones met onder andere camerabeelden zo efficiënt mogelijk kan werken en altijd up-to-date is. Oproepen worden strak gemonitord waardoor er geen dubbele meldingen en onnodige vervolgacties plaatsvinden.

“Doorslaggevend voor de overwinning zijn de samenwerking met alle belanghebbenden, met zowel de opdrachtgever, zorgverleners als de bewoners en de brede toepasbaarheid. Eén toepassing voor alle wensen van de klant. Het project is een absoluut voorbeeld voor de sector. Naast dat het aan alle gestelde criteria voldoet, is het ook een economisch haalbaar project”, aldus het unanieme oordeel van de jury.

Deze toonaangevende award is in het leven geroepen omdat Smart Homes met overtuiging stelt dat Nederland binnen Europa koploper is in het toepassen van Domotica en Slim Wonen. Daarom is het van groot belang dat gerealiseerde projecten de aandacht krijgen die ze verdienen.

Naast business to business was deze editie voor de standhouders ook een uitgelezen kans om in te spelen op de behoeften en wensen van de eindgebruiker omdat ook particulieren steeds vaker de vakbeurzen weten te vinden. “Het is wel een omschakeling maar ook een mooie kans. Deze feedback is een mooie sturing van waar we naartoe moeten in de toekomst”, aldus een van de standhouders.

Voor meer informatie: www.smart-homes.nl