Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 77 seconden

nathan-hoofkantoorWoensdag 7 december start de bouw van het nieuwe duurzame hoofdkantoor van Nathan. Het pand komt te staan in Zevenaar en wordt gebouwd volgens de nieuwste technieken op het gebied van duurzaam verwarmen en koelen. De bouw start officieel met de eerste grondboring. Dit wordt gevierd in het bijzijn van de Nathan-medewerkers van het huidige kantoor in Duiven en de toekomstige naaste buren van het nieuwe pand. Het pand gaat duurzaam verwarmd en gekoeld worden met een warmte- en koude-opslagsysteem (WKO) dat gekoppeld is aan een alpha innotec warmtepomp van Nathan.

Architectenbureau WillemsenU en Nathan laten zien dat door in een vroeg stadium samen te werken met alle specialismen, het mogelijk is een duurzame totaaloplossing te bereiken. Klimaattechniek wordt gecombineerd met bouwkundige materialen en producten, een efficiënte constructie en hoogwaardige architectuur. Binnen komt er een aangenaam stabiel klimaat, doordat er gebruik gemaakt gaat worden van betonkernactivering, vloerverwarming en de ventilatie met warmteterugwinning om de hoge duurzaamheidsdoelen te halen. De keuze voor betonkernactivering zorgt voor een zeer duurzaam gebouw dat techniek en design optimaal combineert, waarbij de techniek wordt weggewerkt in het schoonwerk betonnen plafond, aldus Nathan. Dat zorgt voor een strak beeld, minimaal gebruik van materiaal en ongestoord warmte-uitwisseling tussen de vloer/plafond en de ruimte.

Het nieuwe hoofdkantoor zal dienen als een praktijkvoorbeeld van de totaaloplossing en producten die Nathan aanbiedt in de Benelux. Daarnaast gaat het pand dienen als scholingscentrum op het gebied van duurzame installaties en totaalconcepten. De ingebruikname van het nieuwe hoofdkantoor staat gepland voor het voorjaar 2018.

[related_post themes=”text”]