Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 122 seconden

Solibri_transparantSolibri Model Checker V9.5 (SMC) is beschikbaar gesteld aan gebruikers. Met deze nieuwe versie kan beter op installatietechnische ontwerpen getoetst worden dankzij analysemogelijkheden om de beste routing te kunnen bepalen. Modellen kunnen gerichter worden gecontroleerd door meer diepgang te geven aan meerdere regeltemplates, de classificaties en Information Takeoffs. Naast deze nieuwe functies is de communicatie van gevonden issues verbeterd door ondersteuning van BCF 2.0 en een directe koppeling met BIMcollab®, het nieuwe BCF based issue-management systeem van Kubus.

V9.5 biedt gebruikers nieuwe templates voor regelsets en verbeterde regels voor design-coordination. Het filteren van niet-kritieke issues is vereenvoudigd dankzij een betere integratie van BIM-objecten binnen SMC. Bijvoorbeeld: in de eerste fase van modelchecking is het mogelijk om binnen een balk een gebied te definiëren waar installaties doorheen mogen lopen, afhankelijk van vooraf opgestelde voorwaarden en eisen. De verbeterde filteropties leveren een significante tijdsbesparing.

Heikki Kulusjärvi, CEO van Solibri Inc.: “BIM blijft zich evolueren en zorgt voor verandering binnen de markt. We zien het als onze missie om deze veranderingen te ondersteunen door onze producten te blijven innoveren. We luisteren naar onze gebruikers om de behoeften volledig te begrijpen, en zo een optimale oplossing te bieden. We blijven de essentie van SMC (kwaliteitsgarantie en -controle) promoten en verbeteren. Daarnaast bieden we gebruikers ook nieuwe functionaliteiten. Zet Solibri in om meer en beter te controleren, delen en werken wanneer het nodig is.”

De nieuwe versie biedt ondersteuning voor de laatste generatie interactieve Smart Boards en Citrix versie XD 7.5. Projectteams kunnen nu fysiek aan hetzelfde model werken door middel van het touch screen, of via een remote omgeving met de Citrix technologie.

SMC V9.5 maakt de communicatie van issues makkelijker door de ondersteuning van BCF 2.0. Daarmee kunnen issues extra eigenschappen meekrijgen, waaronder een titel, omschrijving en meerdere viewpoints. Maar ook toegewezen worden aan het verantwoordelijke teamlid. De beste verbetering van de communicatie levert de directe koppeling met BIMcollab®. Het is niet meer nodig om e-mails of lijsten met BCF files naar teamleden te sturen. Alle issues uit een presentatie kunnen in de cloud-omgeving van BIMcollab gepubliceerd worden om ze vervolgens via de add-ons in Revit en ArchiCAD op te roepen om op te lossen.

 “De mogelijkheid om direct vanuit Solibri de issues in een presentatie te publiceren naar BIMcollab levert direct voordeel in de communicatie bij integrale bouwprocessen”, aldus Erik Pijnenburg, algemeen directeur bij Kubus. “Wij zijn blij dat Solibri ervoor gekozen heeft om een koppeling met BIMcollab te realiseren.”