• Lage luchtsnelheidsregeling in luchtkanalen

  Lage luchtsnelheidsregeling in luchtkanalen

  Veel vraaggestuurde ventilatiesystemen zijn ontworpen voor gebruik bij een nominaal luchtvolume dat overeenkomt met de luchtsnelheid in meters per seconde in het luchtkanaal. Dit is echter altijd berekend op de meest gunstige situatie. Maar in de praktijk zijn er situaties denkbaar waarbij er slechts een fractie van de minimale luchthoeveelheid vereist is. Bijvoorbeeld ’s avonds of in de vakantieperiode in schoolgebouwen om het energieverlies te beperken. Systemair heeft een methode ontwikkelt waarmee problemen met lage …Lees meer »
 • Nieuwe accountmanager S&P

  Nieuwe accountmanager S&P

  Stefan van de Meeberg (45) is in dienst getreden bij Soler & Palau (S&P) te Breda. In zijn functie als accountmanager zal hij ventilatieoplossingen adviseren in de sectoren utiliteit en industrie, in Zuid- en West-Nederland. Stefan is een bekend gezicht in de HVAC-sector, door zijn eerdere werkzaamheden voor Blygold en VSH. Installateurs, adviseurs en groothandelaren kunnen rekenen op zijn technische en commerciële ondersteuning. Zijn inzet zal met name gericht zijn op compacte luchtbehandelingskasten, WTW-units en …Lees meer »
 • WTW-unit afgestemd op ErP 2018-eisen

  WTW-unit afgestemd op ErP 2018-eisen

  Ned Air heeft zijn WTW-unit EveryLine vernieuwd. “Onze R&D-afdeling heeft gekeken hoe we de bestaande WTW-unit konden optimaliseren”, aldus Wouter Wijma, directeur van Ned Air. “Dat resulteerde in een unit met dezelfde afmetingen als zijn voorganger, maar met een hoger luchtdebiet.” De EveryLine is standaard voorzien van EC-plugfans en verkrijgbaar in negen modellen, met een luchtdebiet van 350 tot 12.500 m3/h. De modelindeling van de vernieuwde EveryLine is afgestemd op de luchthoeveelheden die de units …Lees meer »
 • Box-ventilatoren met zuinige EC-gelijkstroommotor

  Box-ventilatoren met zuinige EC-gelijkstroommotor

  S&P heeft het assortiment gelijkstroom-uitvoeringen verder uitgebreid. Naast de CAB Ecowatt geluid gedempte box-ventilatoren (tot 2.600 m3/h) introduceert de fabrikant de CVAB-Ecowatt serie: stille box-ventilatoren met een zuinige EC-gelijkstroommotor en capaciteiten van 1.000 tot 4.000 m3/h. De toevoerzijde is eenvoudig te verplaatsen zodat onnodige bochten in het kanaalwerk worden voorkomen. Door een eenvoudig dakje (accessoire) toe te passen kan de ventilator-box ook buiten worden opgesteld. Een afstandsbediening is overbodig: in de aansluitdoos is een potmeter …Lees meer »
 • Mini Squirrel serie binnenklimaat dataloggers

  Mini Squirrel serie binnenklimaat dataloggers

  De eerste serie Mini Squirrel dataloggers (afgeleid van het draadloze Gen II systeem) zijn ontwikkeld voor het meten van relatieve vochtigheid, temperatuur en CO2. De dataloggers werken op batterij en zijn ideaal voor zowel kort als lang durende metingen. De loggers zijn voorzien van stabiele relatieve vochtigheid en temperatuur sensoren en de CO2 sensoren zijn zeer stabiel in binnenklimaat condities en voorzien van een autokalibratiefunctie. Deze robuuste dataloggers worden geleverd met Eltek’s Darca Lite software …Lees meer »
 • Draadloze universele dataloggers

  Draadloze universele dataloggers

  De LogBox BLE is een de eerste van de familie dataloggers met Bluetooth-technologie met drie aansluitingen voor analoge sensoren en één digitale sensor. Analoge kanalen kunnen thermokoppels of temperatuursensoren (Pt100) en sensoren voor alle andere metingen met stroom- of spanning uitgangsignalen. Het digitale kanaal is een pulsteller. De LogBox Connect-familie komt voort uit de behoefte om de vorige reeks NOVUS draagbare dataloggers te vernieuwen en een gebrek aan draadloze communicatie-interfaces die betrokken zijn bij IoT …Lees meer »

Bedrijf uitgelicht

 • Wöhler Technik GmbH

  Wöhler staat voor innovatieve meetinstrumenten, video-inspectiecamerasystemen en reinigingsgereedschap. Deze zijn Made in Germany en synoniem voor kwaliteit. Al tachtig jaar ontwikkelen, produceren en verkopen wij technisch hoogwaardige producten, mede dankzij onze computergestuurde productiemethoden en de modernste technieken. Verkooppunten in Duitsland, Nederland, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten bedienen onze klanten …

Bedrijf uitgelicht

 • Luchtbehandelingunits met hoogste luchtdichtheid

  De CRL HR-WTW serie van WOLF is verder uitgebreid met de CRL-1300 en CRL-2500. De units zijn geschikt voor een luchthoeveelheid resp. tot 1.300 m3/h en 2.500 m3/h. De CRL serie is voorzien van het gepatenteerde SuperSeal systeem met een cascade afdichting van de panelen en deuren. Hiermee wordt de …

Bedrijf uitgelicht

 • Grundfos Nederland B.V.

  Grundfos is een wereldwijde marktleider in pomp-oplossingen en trendsetter in watertechnologie. Met een jaarlijkse productie van meer dan 16 miljoen pompunits is Grundfos één van de meest toonaangevende pompfabrikanten ter wereld. Circulatiepompen voor verwarming en airconditioning, maar ook centrifugaalpompen voor de industrie, watervoorziening, afvalwater en dosering vormen de belangrijkste producten. …
 • Windmeters die voldoen aan nieuwe normering

  Windmeters die voldoen aan nieuwe normering

  Thies Clima heeft haar First Class serie High End windmeters uitgebreid met de nieuwe  generatie die volledig is geclassificeerd volgens de nieuwste 2017-release van de IEC 61400-12-1-specificaties. De nieuwe internationale standaard is in maart 2017 uitgebracht en beschrijft een geavanceerdere anemometerclassificatie en kalibratiemethodologie. Thies Clima voldoet aan de nieuwe IEC-release en heeft de First Class Anemometer verbeterd om de beste prestaties te leveren volgens de nieuwe classificatie-eisen. Bovendien wordt het First Class Advanced X-model geleverd …Lees meer »
 • Installatietester met speciale meetfunctie

  Installatietester met speciale meetfunctie

  De Megger MFT1800-serie installatietesters is uitgebreid met een nieuw model: De MFT1845. Net als de andere modellen in deze serie is het multifunctionele instrument geschikt voor het testen van elektrische installaties volgens NEN3140. De MFT1845 heeft ‘Confidence-functie’ waarmee het toestel geschikt is voor snelle en accurate circuit- en lijnimpedantiemetingen in situaties met veel elektrische ruis. Met traditionele installatietesters is het in deze situaties vaak nodig om meerdere metingen uit te voeren. Met de MFT1845 krijgt …Lees meer »