• Onderhoudsvrije multigasmonitor

  Onderhoudsvrije multigasmonitor

  Tijdens werkzaamheden kunt u aan diverse atmosferische gevaren worden blootgesteld. Een bekend voorbeeld hiervan is het giftige koolmonoxide dat kan vrijkomen bij verbrandingsprocessen, zoals een cv-installatie. Bij het betreden van een besloten ruimte met weinig tot geen ventilatie, zoals een kruipkelder of een stookruimte, kan sprake zijn van zuurstoftekort, explosie- en brandgevaar door een gaslek of het giftige zwavelwaterstof door defecte riolering. De Multi Gas Clip Simple Plus meet voortdurend de concentratie van deze gassen …Lees meer »
 • Rookgasanalyser met intuïtieve bediening

  Rookgasanalyser met intuïtieve bediening

  Euro-Index introduceert met de Multilyzer STx een nieuwe rookgasanalyser in het Blauwe Lijn programma. Dit instrument is geschikt voor het in bedrijf stellen, inspecteren en onderhouden van stook- en verwarmingsinstallaties onder en boven 100 kW. De Multilyzer STx is een nauwkeurig, betrouwbaar en duurzaam meetinstrument met intuïtieve bediening. Het toestel biedt plaats aan maximaal 6 gassensoren, waaronder een gepatenteerde ECO-sensor voor zuurstof, dubbele sensoren voor CO (10.000 ppm en 4 Vol.%) en sensoren voor o.a. …Lees meer »
 • Luchtbehandelingskasten met nieuwe generatie warmtewielen

  Luchtbehandelingskasten met nieuwe generatie warmtewielen

  Ned Air bv, fabrikant van luchtbehandelingssystemen, komt met een nieuwe unit: de RotorLine. De luchtbehandelingskasten zijn voorzien van een nieuwe generatie warmtewielen. Er zijn acht verschillende modellen, met een luchtdebiet van 2.400 tot 44.000 m3/h. De nieuwe RotorLine is echter vanaf de basis opnieuw vormgegeven. Daarnaast is de modelindeling van de nieuwe unit afgestemd op de eisen van ErP 2018. Verder heeft de unit andere afmetingen gekregen, waardoor de luchtsnelheid lager is geworden, wat de …Lees meer »
 • Lichtgewicht WTW-unit

  Lichtgewicht WTW-unit

  Soler & Palau introduceert een lichtgewicht WTW-unit. De Energisava250 kan in een keukenkast worden ingebouwd. De 14 kilogram wegende unit biedt een capaciteit van 250 m3/h en kan zowel aan een wand, in een kast, aan het plafond of op de vloer worden gemonteerd. De warmtewisselaar levert een rendement van 91% en de unit is plug&play. De inbedrijfstelling geschiedt middels tiptoetsen aan de onderzijde van de unit. Een draadloze afstandsbediening geeft de actuele bedrijfsstatus aan. …Lees meer »
 • Circulaire ver-nieuwbouw Alliander Breeam-NL Outstanding

  Circulaire ver-nieuwbouw Alliander Breeam-NL Outstanding

  Het door VolkerWessels Vastgoed gerenoveerde bedrijfsgebouw van Alliander in Duiven (nabij Arnhem) is door Dutch Green Building Council (DGBC) onderscheiden met het hoogst mogelijke Breeam-NL duurzaamheidscertificaat: Breeam-NL Outstanding. Marcel Schipper, directeur VolkerWessels Vastgoed, overhandigde vandaag het certificaat aan Bart Blokland, directeur shared services, van netwerkbedrijf Alliander. Unieke toekenning Het is de eerste keer dat dit certificaat is toegekend voor een ver-nieuwbouwproject. Het project is uitgevoerd door een consortium van VolkerWessels Vastgoed, RAU architecten, Innax/HOMIJ en …Lees meer »
 • Lage luchtsnelheidsregeling in luchtkanalen

  Lage luchtsnelheidsregeling in luchtkanalen

  Veel vraaggestuurde ventilatiesystemen zijn ontworpen voor gebruik bij een nominaal luchtvolume dat overeenkomt met de luchtsnelheid in meters per seconde in het luchtkanaal. Dit is echter altijd berekend op de meest gunstige situatie. Maar in de praktijk zijn er situaties denkbaar waarbij er slechts een fractie van de minimale luchthoeveelheid vereist is. Bijvoorbeeld ’s avonds of in de vakantieperiode in schoolgebouwen om het energieverlies te beperken. Systemair heeft een methode ontwikkelt waarmee problemen met lage …Lees meer »

Bedrijf uitgelicht

 • Herz

  Met ongeveer 2.600 medewerkers in 24 productiefaciliteiten wereldwijd, is HERZ-Armaturen Ges.m.b.H. een van de toonaangevende Europese fabrikanten van afsluiters, fittingen, circuit regel ventielen, dynamische regelventielen en thermostaatventielen voor huishoudelijke installaties voor verwarming, airconditioning, sanitair en gasapparatuur. Daarnaast is HERZ één van de toonaangevende producenten van biomassa ketels tot 20.000 kilowatt …

Bedrijf uitgelicht

 • Magnum Heating

    MAGNUM Heating biedt verwarmings-oplossingen voor comfort en safety, inclusief de controlesystemen om deze interactief te beheren. We zorgen voor warmte en continuïteit met behulp van elektrische en water technologieën. Onze producten worden gemaakt met kwalitatief hoogwaardige materialen voor een concurrerende prijs.   Aantal werknemers: 22 Vestigingen: 1 Producten/Diensten: Producent …

Bedrijf uitgelicht

 • Verwarming-, ventilatie- en luchtbehandelingssystemen online

  Met de interface-module LinkPro brengt WOLF al haar producten online. Verwarming-, ventilatie- en luchtbehandelingssystemen kunnen in combinatie bediend worden, dankzij de communicatie tussen de LinkPro en de SmartSet App (iOS en Android) of het SmartSet Portal via de internetbrowser. Met de App kan de gebruiker bijvoorbeeld de temperatuur veranderen in …
 • Limited edition koelsysteem en warmtepomp

  Limited edition koelsysteem en warmtepomp

  CIAT, leverancier van chillers en wamtepompen, rooftops, zomercomfort en luchtbehandelingsoplossingen, brengt een limited edition op de markt van de Aquaciat RED Label. Het betreft een package deal van het LD koelsysteem 150-600 en de ILD warmtepomp 180-300. Deze speciale uitvoeringen bevatten hydraulische componenten die in de fabriek geassembleerd en getest zijn, waardoor snelle installatie ter plaatse mogelijk is.Lees meer »
 • WTW-unit afgestemd op ErP 2018-eisen

  WTW-unit afgestemd op ErP 2018-eisen

  Ned Air heeft zijn WTW-unit EveryLine vernieuwd. “Onze R&D-afdeling heeft gekeken hoe we de bestaande WTW-unit konden optimaliseren”, aldus Wouter Wijma, directeur van Ned Air. “Dat resulteerde in een unit met dezelfde afmetingen als zijn voorganger, maar met een hoger luchtdebiet.” De EveryLine is standaard voorzien van EC-plugfans en verkrijgbaar in negen modellen, met een luchtdebiet van 350 tot 12.500 m3/h. De modelindeling van de vernieuwde EveryLine is afgestemd op de luchthoeveelheden die de units …Lees meer »