• Watergebruik-feitjes

    Bekend is dat veel mensen geen flauw idee hebben hoeveel water ze thuis gebruiken en al helemaal niet hoeveel ze daarvoor betalen. Belangrijkste redenen daarvoor schijnen te zijn dat water ten opzichte van energie relatief goedkoop is en dat het gebruik sowieso niet zo gemakkelijk te beïnvloeden is. Om de 3 jaar laat Vewin het watergebruik thuis onderzoeken. Een duik in de cijfers uit 2013. Het gemiddeld gebruik per persoon per dag was 119 liter. …Lees meer »
  • Kies voor kwaliteit!

    Terwijl ik deze column schrijf is Nederland in de ban van de gemeenteraadsverkiezingen. Of nou ja, in de ban…… As usual maakt een klein groepje mensen zich eens in de vier jaar heel druk met flyers, petjes en rare liedjes, met als boodschap dat je toch vooral op hen moet stemmen omdat dat goed is voor de gemeente waarin je woont. Mark Rutte riep vanochtend op de radio nog op toch vooral te gaan stemmen …Lees meer »
  • Je hebt van die typetjes…….

    In deze tijden kan je niet al te kieskeurig zijn wie je als klant hebt of zou willen hebben. Bijna elke klant is goed en als er (uiteindelijk) maar betaald wordt is dat goed voor de omzet en hopelijk ook nog voor wat winst. Dat is de huidige pragmatische praktijk. Maar in deze tijden wordt er ook nog op de theorie gestudeerd. Daarin worden klanten onderscheiden in een aantal groepen, met daarbinnen enkele typetjes. Met …Lees meer »