Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 98 seconden

Terwijl ik deze column schrijf is Nederland in de ban van de gemeenteraadsverkiezingen. Of nou ja, in de ban…… As usual maakt een klein groepje mensen zich eens in de vier jaar heel druk met flyers, petjes en rare liedjes, met als boodschap dat je toch vooral op hen moet stemmen omdat dat goed is voor de gemeente waarin je woont. Mark Rutte riep vanochtend op de radio nog op toch vooral te gaan stemmen omdat het nu om je eigen gemeente gaat en wethouders en raadsleden hééél dicht bij de burgers staan. Nou kijk ik regelmatig om me heen, maar daar staan ze nooit. Behalve dus deze week. Met dus die flyers, die… Inderdaad.

Raadslid en wethouder zijn eerzame functies waarbij men met grote regelmaat in eigen tijd voor de publieke zaak van huis is. Alleen, wat is die publieke zaak? De belangen van de burgers in de gemeente, lijkt me: werkgelegenheid en een prettige leefomgeving. Werk je niet in de gemeente waar je woont, dan blijft een prettige leefomgeving over: doordachte ruimtelijke ordening en goede, betaalbare voorzieningen. En dan natuurlijk liever géén bedrijven in je buurt… Tsja. Verdeelde belangen. Of u dit nu als werkgever of als werknemer leest: voor die ordening en voorzieningen moet wel betaald worden, anders kan de gemeente dat niet regelen.

 

Maar persoonlijk of als bedrijf betaalt u daar dan natuurlijk graag weer zo weinig mogelijk aan mee…. Tsja. Verdeelde belangen. Hopelijk heeft uw gemeente haar zaakjes financieel op orde. U ook? Met de B.V. Nederland gaat het in ieder geval langzaam weer de goede kant uit: waarschijnlijk geen extra bezuinigingen en op steeds meer terreinen voorzichtige plusjes. Hopelijk overleeft uw bedrijf de crisis. Dat lukt maar op één manier: lever kwaliteit. Want, in goed Nederlands: quick winners lose in the end. Dus mijn stemadvies is: Kies voor kwaliteit! Ook ná de gemeenteraadsverkiezingen van toepassing.