Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 136 seconden

energieneutraal-huisCenter4Energy 073, gespecialiseerd in het energieneutraal maken en verduurzamen van woningen, heeft in minder dan 7 uur €150.000 opgehaald bij het publiek via Knab Crowdfunding. Het begin 2015 gestarte bedrijf heeft het afgelopen jaar snel en/of stapsgewijs woningen energieneutraal gemaakt. Dit gebeurde in samenwerking met zogenaamde ‘Ecomediairs’. Met het geld dat is opgehaald wil het bedrijf nog beter inspelen op de toenemende vraag naar een betaalbare en integrale aanpak.

Center4Energy 073 biedt een nieuwe, integrale aanpak voor het verduurzamen en/of energieneutraal maken van woningen en objecten. Van ingrijpende verbouwingen tot de realisatie van eenvoudige en effectieve oplossingen. Daarbij werkt het bedrijf nauw samen met zogenaamde ‘Ecomediairs’: zelfstandige energie-adviseurs die consumenten en zakelijke klanten, volgens een vast concept van partner In2ecobuildings, voorzien van een onafhankelijk ‘energierapport’ om hun woning of object, al dan niet in fases, energieneutraal te maken. Center4Energy 073 is de energie-aannemer voor de klant en de professionele bouwwereld en zorgt ervoor dat het energie-advies wordt uitgevoerd aan de hand van een prestatiecontract. Het bedrijf selecteert haar leveranciers en partners op scherpe inkoopvoorwaarden, kwalitatieve producten en personeelsinzet ‘on demand’ biedt. Hierdoor zijn gunstigere prijzen aanbiedingsprijzen mogelijk dan gewoonlijk. Door korte communicatielijnen, 24-uurs bereikbaarheid en het continu inspelen op de wensen, behoeften en bovenal verwachtingen van klanten, worden deze volledig ontzorgd en komen ze niet voor onverwachte (financiële) verassingen te staan, zo is de filosofie.

Doelstelling van Center4Energy 073 is om een bijdrage te leveren aan de overstap van grootschalige, fossiele energieopwekking naar kleinschalige, lokale en dus duurzame energieopwekking. Jan van Liempt, directeur van Center4Energy 073: “Wij proberen met ons bedrijf bij te dragen aan een omslag in duurzaamheid. Door anders te denken, een integrale aanpak te kiezen en slim in te kopen, maken wij energieneutraal wonen en werken voor iedereen betaalbaar en toegankelijk. Wij zijn hét startpunt voor betaalbare energieneutraliteit”.

Sinds de start van Center4Energy 073 in januari 2015 realiseerde het bedrijf zo’n 30 projecten door heel Nederland. Met name het ontzorgen van de klant en de betaalbaarheid van de aanpak, blijken cruciaal in de keuze van klanten om met Center4Energy 073 aan de slag te gaan. Voor het komende jaar is de orderportefeuille dan ook alweer bijna gevuld. Om te kunnen inspelen op de toenemende vraag naar de dienstverlening van Center4Energy 073 en de groei van het bedrijf te ondersteunen, deed Center4Energy 073 via Knab Crowdfunding een beroep op het publiek. In minder dan 7 uur staken 187 investeerders met elkaar €150.000 in het bedrijf. In ruil voor de driejarige lening ontvangen de investeerders een vaste, jaarlijkse rente van 7,5%. Directeur Jan van Liempt: “Het is ontzettend fijn om te zien dat de investeerders, net als wij, een rotsvast vertrouwen hebben in onze propositie en energieneutraal wonen voor iedereen.”

[related_post themes=”text”]