Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 83 seconden

baoptBaopt Benelux neemt het management van de wereldwijde Climotion activiteiten over. Climotion is in Nederland bekend onder de originele merknaam BaOpt, software voor de sturing van luchtbehandelingsinstallaties. Het merk wordt momenteel in 12 landen toegepast. Veelvuldige toepassingen in ons land zijn zwembaden, theaters, kantoren en scholen. Internationaal is Climotion bekend van projecten in retail, vliegvelden en complexe kantoorgebouwen.

BaOpt Benelux bv, sinds 2011 de exclusieve partner in Nederland, heeft veel gespecialiseerde kennis opgedaan over de toepassing van de software zowel in Nederland als daarbuiten. Het bedrijf denkt daarmee een goede basis te hebben voor de doorontwikkeling van Climotion en het verder internationaal uitrollen. De focus zal daarbij de komende twee jaar liggen op Europa en het Midden-Oosten.

“De gebouwde omgeving staat voor de enorme taak gebouwen snel energieneutraal te maken”, zegt Guido Bartelink directeur BaOpt Benelux bv. “Internet techniek (IoT) en slimme software worden daarbij steeds belangrijker”. BaOpt Benelux beschikt over een eigen ontwikkelcentrum voor hard- en software in Leens (Groningen) en een sales en advies groep in Haarlem. “Wij zien het als een enorme blijk van vertrouwen dat wij het management nu overnemen. We zullen dit samen doen met de partners die in de afgelopen jaren Climotion hebben helpen ontwikkelen en vermarkten”, aldus Bartelink. “Het is mooi dat we als Nederlands bedrijf zo’n internationale rol kunnen spelen.”

Bosch Energy and Building Solutions is en blijft mede aandeelhouder in Climotion bv en ook eigenaar van de patenten waarop Climotion gebaseerd is.

BaOpt is een regelstrategie voor luchtbehandelingsinstallaties dat naar eigen zeggen een comfortabel binnenklimaat creëert met energiebesparingen van 20-40%. Door druksturing heerst overal in een ruimte vrijwel dezelfde temperatuur en krijgt tocht geen kans.

[related_post themes=”text”]