Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 69 seconden

bam-appHet BIM Center van BAM Advies & Engineering heeft een virtual reality-app ontwikkeld. Deze app toont visualisaties van verschillende projecten. Virtual reality maakt het mogelijk om toekomstige gebruikers, bewoners of bouwplaatsmedewerkers mee te nemen in het nog niet bestaande gebouw of om een technische oplossing van dichtbij te bekijken. Door toevoeging van 360 graden-fotografie kan, bij reeds opgeleverde projecten en tijdens de bouw, worden getoetst hoe het gerealiseerde gebouw aansluit op het eerdere ontwerp. De app is per direct beschikbaar in Apple iTunes en Google Play.

Voor een volledige virtual reality-ervaring is een krachtige computer en speciale VR-bril noodzakelijk. Met de, door Smart2VR uit Hengelo (ov), ontwikkelde app brengt BAM deze ervaring naar de smartphone. Met een eenvoudige (kartonnen) VR-bril of in 2D modus kan men letterlijk rondkijken en rondlopen in onder meer het nog te realiseren Groninger Forum en ’s werelds grootste fietsenstalling op het stationsplein in Utrecht. Ook van reeds gerealiseerde projecten, zoals het Zaans Medisch Centrum en het Londense King Cross, zijn de virtuele ontwerpen en 360 graden-foto’s te bekijken. Daarnaast zijn ook bouwplaatsinrichtingen en een 360 graden-beeld vanuit de bouwkraan voor Hoog Catharijne Utrecht te raadplegen.

Bij de introductie van de app zijn zestien projecten van BAM Bouw en Techniek, BAM Woningbouw, BAM Infra en BAM Construct UK beschikbaar. Toekomstige projecten van BAM zullen, waar mogelijk, beschikbaar worden gemaakt in de BAM VR-app.

[related_post themes=”text”]