Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

hansgrohe-fabriekKraan- en douchefabrikant Hansgrohe laat in het Duitse Offenburg een nieuwe galvaniseerfabriek voor kunststof bouwen. Hiermee is een investering van rond de 30 miljoen euro gemoeid. De nieuwe galvaniseerfaciliteit moet de huidige concurrentiepositie versterken en ruimte creëren voor verdere groei. Offenburg is de thuislocatie van Hansgrohe’s grootste productiefaciliteit voor haar kranen en douches. Er worden zo’n 22.000 douches per dag gemaakt.

De nieuwbouw staat gepland voor begin 2017. De galvaniseerfaciliteit wordt tussen twee bestaande productiehallen gebouwd. Eind 2019 zal deze naar verwachting in gebruik kunnen worden genomen.

Galvanisatie zorgt voor een gladde en duurzame chromen laag op kunststof douchekoppen. Momenteel worden elk jaar meer dan 17,6 miljoen kunststof onderdelen in de fabriek in Offenburg gegalvaniseerd. De faciliteit kan stap voor stap worden uitgebreid en als deze klaar is, is de capaciteit van de bestaande locatie verdubbeld.

Tevens breidt Hansgrohe SE haar logistieke centrum in Offenburg-Elgersweier voor zo’n 30 miljoen euro uit. Eind 2016 zal het centrum in gebruik genomen worden. Een nieuw kunststof technologie centrum in Offenburg en een nieuwe onderzoeks- en ontwikkelings afdeling (‘douchelaboratorium’) op het hoofdkantoor in Schiltach werden al eerder dit jaar in gebruik genomen.

Hansgrohe SE heeft haar omzet de afgelopen jaren steeds zien groeien. In 2015 genereerde de badkamer- en keukenspecialist een omzet van 964 miljoen euro, een groei van tien procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

[related_post themes=”text”]