Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 100 seconden

Kieback&Peter heeft haar assortiment DDC4000 uitgebreid met de automatiseringsstations DDC4020e en DDC4040e. Deze hebben een intuïtief bedienconcept, conform het beheersysteem Qanteon. Dit zorgt voor bedieningsgemak en operationele betrouwbaarheid.

De DDC4020e regelt vier en de DDC4040e twaalf regelkringen. Ze zijn uit te breiden via software objecten. De beide systemen zijn uitgerust met een trendwaarde geheugen van 100.000 trendpunten, alsmede storingsmeldingen, registratie van storingen en andere gebeurtenissen. Door de scheiding van de verschillende onderdelen, zoals de regelaar, I/O-modulen en touchscreen, kan de configuratie precies aan de wens van de klant worden aangepast. Bovendien kunnen voor alle parameters klant specifieke teksten worden opgenomen. De regelaars zijn direct op een DIN-rail in de schakelkast te monteren.

Bij alle DDC4000 systemen is de regelsoftware standaard geïntegreerd. Met behulp van projecteerbare objecten kunnen uiteenlopende regel- en besturingsfuncties van HVAC-installaties worden gecreëerd. Uit oogpunt van energie efficiency kunt u bij de objecten kiezen uit meerdere opties. Bij bestaande installaties kunnen de taken in real time worden aangepast en ‘live’ worden bekeken. De wijzigingen synchroniseren automatisch met de tools. De software stuurt ook modems aan, zoals DSL-routers en ondersteunt de verzending van GSM-SMS en e-mail.

Alle DDC4000 centrales zijn nativ BACnet®. De DDC4002e, DDC4200e, DDC4400e en de DDC4040e zijn ook leverbaar in de LON® uitvoering. Daardoor zijn deze centrales open voor onafhankelijke bovenliggende systemen en te integreren. Dankzij de open datacommunicatie zijn uitbreidingen en wijzigingen snel uit te voeren. Een ethernet-interface voor dataverkeer via TCP/IP maakt plug & play-oplossingen in nieuwe en bestaande netwerken mogelijk.

Onafhankelijk van de locatie kan de installatie ter plaatse, maar ook op afstand worden bediend, bijvoorbeeld met smartphones, tablets of externe pc’s met een webbrowser. Bovendien kunnen extra TFT-touchscreens worden ingebonden. Het bedienconcept is transparant en intuïtief, zodat de bediening snel wordt geleerd en altijd optimaal is.

De efficiënte automatiseringsstations DDC4000 zijn BTL-gecertificeerd als BACnet Building Controller (B-BC) conform testplan 12. Tevens hebben zij het AMEV-certificaat AS-B (automatiseringsstation met geavanceerde uitrusting).