Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 83 seconden

De vakbeurs Energie, Ecomobiel en Industrial Heat & Power trok de afgelopen week zo’n 15.000 zakelijke bezoekers. Dat was bijna 3% meer dan vorig jaar. Centraal thema was de verduurzaming van Nederland. De vakbeurs lift duidelijk mee met de toenemende aandacht voor energietransitie in ons land.

Vakbeurs Energie is de zakelijke beurs voor professionals die werken met warmte, elektriciteit en energiebesparing, waarbij zusterbeurs Industrial Heat & Power zich specifiek richt op de industriële grootverbruiker. Ecomobiel is er voor iedereen die zakelijk betrokken is bij duurzame mobiliteit. De beurzen vinden jaarlijks gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats.

Particulieren zonder persoonlijke uitnodiging van een exposant verkregen deze editie slechts toegang indien zij betrokken zijn bij VvE’s, coöperaties of andere wijkinitiatieven. Toch trokken de beurzen dit jaar gezamenlijk bijna 3% meer bezoekers dan vorig jaar en was een extra hal in gebruik. De groei zit er duidelijk in. Exposanten van Vakbeurs Energie waarderen hun deelname deze editie met een 7,6. Nieuwkomer Industrial Heat & Power kreeg een 7,2 – net als Ecomobiel.

Tijdens de beurs vond het Nederlands Warmtepomp Congres plaats en in samenwerking met RVO.nl en de Ministeries van Economische Zaken & Klimaat en Binnenlandse Zaken was er een dagvullend seminar met workshops. Diverse brancheorganisaties en kennisinstituten waren bij de programmering betrokken, waaronder tevens Uneto-VNI, VNCI, FEDEC, FME en TNO.

Ook veel bedrijven gaven extra inhoud aan hun deelname als exposant. Zo faciliteerde ABB op het hoofdpodium van Vakbeurs Energie de paneldiscussie ‘Nederland energieneutraal; we komen verder door te doen!’ onder leiding van Pernille La Lau en organiseerden exposanten Eco Steam and Heating en Blue Terra in het theater van Industrial Heat & Power symposia over waterstof en industriële elektrificatie.